LIFESTYLE

Χαμός στη Νότια Κορέα: Οι BTS ανακοίνωσαν ότι κάνουν διάλειμμα και η μετοχή της δισκογραφικής τους… κατρακύλησε

Η HYBE, η δισκογραφική πίσω από τo K-pop supergroup BTS, είδε την τιμή της μετοχής της να πέφτει κατακόρυφα μετά την ανακοίνωση του επταμελούς συγκροτήματος ότι θα κάνει προσωρινό διάλειμμα.

Οι μετοχές της πολυεθνικής εταιρείας ψυχαγωγίας της Νότιας Κορέας, υποχώρησαν έως και 28% την πρώτη ώρα της διαπραγμάτευσης στο Χρηματιστήριο στις 15 Ιουνίου, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση των BTS ότι θα επικεντρωθούν στη σόλο καριέρα τους.

Σύμφωνα με το Billboard, οι μετοχές της HYBE είχαν υποχωρήσει στα 140.000 γουόν ανά μετοχή μετά το άνοιγμα στα 168.000 γουόν. Η εταιρεία οδεύει προς το χαμηλότερο κλείσιμο που έχει καταγραφεί από τότε που εισήχθη στο Χρηματιστήριο το 2020.

Η ξαφνική ανακοίνωση των μελών του συγκροτήματος ότι θα κάνουν διάλειμμα έγινε μέσω βίντεο διάρκειας μιας ώρας που αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό του γκρουπ στο YouTube «BANGTANTV».

Τα επτά μέλη του συγκροτήματος μοιράστηκαν τις σκέψεις τους σχετικά με την προσωρινή διακοπή των εμφανίσεων, μετά από εννέα χρόνια συναυλιών. Ωστόσο, οι BTS τόνισαν στο βίντεο ότι η απόφαση δεν σημαίνει ότι το γκρουπ διαλύεται, λέγοντας ότι το διάλειμμα συνδέεται με τις σόλο δραστηριότητές τους.

Η Big Hit Music, θυγατρική της Hybe, τόνισε επίσης ότι τα μέλη των BTS θα πραγματοποιούν τόσο σόλο εμφανίσεις όσο και ως συγκρότημα.

Ο Lee Ki-hun, αναλυτής της Hana Financial Investment δήλωσε στην Korea JoongAng Daily ότι η ανακοίνωση του συγκροτήματος είναι «ένας έμμεσος τρόπος έκφρασης της ανάγκης να καταταγούν στον στρατό».

Η στρατιωτική θητεία είναι υποχρεωτική για όλους τους άνδρες 18 έως 28 ετών στη Νότια Κορέα, η οποία εξακολουθεί τεχνικά να βρίσκεται σε πόλεμο με τη Βόρεια Κορέα.

Το μεγαλύτερης ηλικίας μέλος του συγκροτήματος, ο Jin, 29 ετών, πρέπει να αρχίσει να υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους, εκτός εάν υιοθετηθεί σχετικός νόμος που θα επιτρέπει εξαίρεση.

Τα μέλη του συγκροτήματος έχουν πάρει ήδη αναβολή, ενώ πολλοί είναι οι αξιωματούχοι της χώρας που προτείνουν να επιτραπεί στους BTS να υποκαταστήσουν την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία με άλλα εναλλακτικά προγράμματα ως αναγνώριση του ρόλου τους στην προώθηση της εικόνας της Νότιας Κορέας στο εξωτερικό.

Οι BTS, οι οποίοι αποτελούν πηγή εσόδων δισεκατομμυρίων δολαρίων για την οικονομία της Νότιας Κορέας, ανακοίνωσαν τις προθέσεις κατά τη διάρκεια του ετήσιου δείπνου τους «Festa», που είναι μέρος των εορτασμών για την επέτειο ίδρυσής τους.

«Ένιωθα ότι ήμουν σαν μηχανή, καθώς επικεντρώθηκα στις δραστηριότητες του συγκροτήματος» είπε ο Jin στο βίντεο. «Έχω επίσης τα προσωπικά μου χόμπι και πράγματα που μου αρέσει να κάνω» πρόσθεσε.

«Ειλικρινά, θέλω να δοκιμάσω τόσα πολλά διαφορετικά πράγματα. Ελπίζω να έχω την ευκαιρία να παρουσιάσω τη δική μου μουσική» ανέφερε ο V.

Ο Jimin είπε: «Νομίζω ότι τώρα ετοιμαζόμαστε να διαμορφώσουμε τις δικές μας ταυτότητες».

Ο αρχηγός των BTS, RM επεσήμανε ότι το σύστημα K-pop δεν δίνει αρκετό χρόνο στους τραγουδιστές να επιτύχουν ωριμότητα, καθώς πρέπει πάντα να κάνουν γυρίσματα κάτι και να περνούν πολύ χρόνο στην προετοιμασία της εμφάνισής τους.

Ο J-hope, ο οποίος έχει προγραμματιστεί να εμφανιστεί στο δημοφιλές Μουσικό Φεστιβάλ Lollapalooza στις ΗΠΑ τον Ιούλιο, θα είναι το πρώτο μέλος των BTS που θα κυκλοφορήσει επίσημο σόλο άλμπουμ, τον επόμενο μήνα.

Οι θαυμαστές των BTS πάντως δείχνουν την αμέριστη υποστήριξή τους για την απόφαση του K-pop γκρουπ σε διάφορες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

«Αγάπη είναι να θέλεις να δεις κάποιον να γίνεται το άτομο που πάντα ήξερες ότι θα μπορούσε να γίνει, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει να περνάς χρόνο χωριστά» έγραψε θαυμάστρια στο Twitter.

NEWSBEAST Source

Related Posts