ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Χανιά | Ο Τουριστικός κλάδος αναγνωρίζει την προσφορά του Κυριάκου Κώτσογλου – «Η προώθηση της Κρήτης ήταν αξιοθαύμαστη» | VIDEO

Τις δράσεις της Περιφέρειας Κρήτης στον τομέα του τουρισμού, εμβαθύνοντας ταυτόχρονα στην παρουσίαση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του νησιού, παρουσίασε την Παρασκευή σε εξειδικευμένο κοινό, σε γνωστό ξενοδοχείο στο Καλαμάκι ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης τουρισμού, Κυριάκος Κώτσογλου.

Η τετραετία που πέρασε, ξεκίνησε με κίνδυνο καταστροφής λόγω της πανδημίας, πράγμα όμως που χάρη στη συνεργασία της Περιφέρειας με τους φορείς του κλάδου αποφεύχθηκε και στη συνέχεια ήρθε η ανάκαμψη, για την οποία επίσης απαιτήθηκε συντονισμένη δουλειά. Μια δουλειά, τα αποτελέσματα της οποίας εξήρε ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων, Μανώλης Σταματάκης:

«Η δραστηριότητα που ανέπτυξε η Περιφέρεια στην προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Κρήτης ήταν αξιοθαύμαστη. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος, ο Κυριάκος Κώτσογλου, και από τη θέση του εντεταλμένου συμβούλου Τουρισμού, αλλά και από τη θέση του αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, έκανε σπουδαία δουλειά σε αυτόν τον τομέα.

Μέσα σε αυτά τα χρόνια όμως είχαμε και τον κορονοϊό και εκεί η Περιφέρεια Κρήτης ανταποκρίθηκε πλήρως στην προστασία και του επισκέπτη και του προσωπικού. Οι πρακτικές της Περιφέρειας Κρήτης ακολουθήθηκαν και από άλλες περιφέρειες και περάσαμε ανώδυνα την περίοδο αυτή που για άλλους ήταν καταστροφική».

Στην παρουσίαση που έκανε, ο Κυριάκος Κώτσογλου ανέπτυξε για άλλη μια φορά την ιδέα της αειφορίας, η οποία μεταφράζεται στη λελογισμένη αλλά ευρεία εκμετάλλευση όλων των πτυχών και δυνατοτήτων του νησιού. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι πίσω από τον ήλιο, τη θάλασσα και την αμμουδιά υπάρχουν ακόμα η ιστορία, ο πολιτισμός, η γαστρονομία και η ενδοχώρα που μπορούν να αποτελέσουν από μόνα τους πόλο έλξης επισκεπτών, προσδίδοντας ταυτόχρονα χροιά μοναδικότητας – εκείνο δηλαδή που αποφέρει σημαντική υπεραξία σε χρήμα και διάρκεια σε χρόνο.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επαγγελματίες του Τουριστικού κλάδου, δείχνοντας έτσι την εκτίμησή τους στα πεπραγμένα της Περιφέρειας Κρήτης  των τελευταίων ετών.

zarpanews.gr

The post Χανιά | Ο Τουριστικός κλάδος αναγνωρίζει την προσφορά του Κυριάκου Κώτσογλου – «Η προώθηση της Κρήτης ήταν αξιοθαύμαστη» | VIDEO appeared first on ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ money-tourism.gr.

ΠΗΓΗ money-tourism.gr

Related Posts