ΥΓΕΙΑ

Χαρδαλιάς: Σε πορεία ύφεσης η Μύκονος – Μέτρα για τους εργαζόμενους στον τουρισμό

  • Γιάννα Σουλάκη

Χαρδαλιάς

Τα πρόσθετα μέτρα που ξεκίνησαν να εφαρμόζονται στη Μύκονο από το Σάββατο δείχνουν ότι κατάφεραν μερικώς να ανακόψουν την περαιτέρω διασπορά του ιού και την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων, ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας Covid-19.

Μέτρα τα οποία ισχύουν μέχρι τη Δευτέρα το πρωί και των οποίων την παράταση ή όχι, όπως ανακοίνωσε, «θα αξιολογήσουμε τα επόμενα 24ωρα και εγκαίρως θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις», ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς.

Σημείωσε δε πως τα δεδομένα στη Μύκονο δείχνουν υψηλή επιδημιολογική επιβάρυνση, αλλά και μερική σταθεροποίηση της κατάστασης, ενώ αρχίζει και να διαφαίνεται και μια μικρή τάση μείωσης.

Ταυτόχρονα, επισήμανε πως προέκυψε ότι δεν υπάρχουν νέες συρροές στο νησί και ότι τα όποια νέα κρούσματα σχετίζονται με τις ήδη υφιστάμενες συρροές των προηγούμενων εβδομάδων.

Δύο τεστ την εβδομάδα για τους εργαζόμενους στον τουρισμό και την εστίαση

Ταυτόχρονα, ο υφυπουργός κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την απόφαση που έλαβε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας και η οποία έγινε δεκτή από την κυβέρνηση, όλοι οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι στον τουρισμό και στην εστίαση να υποβάλλονται υποχρεωτικά σε έλεγχο με δύο τεστ εβδομαδιαίως, και συγκεκριμένα ένα self test και ένα rapid test.

Το μέτρο ισχύει οριζόντια, δηλαδή, σε όλη την Επικράτεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Related Posts