ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΧΑ: Διατηρεί τη θετική ορμή, παραμένει πλησίον του 1% ο ΓΔ

Η σημερινή στήριξη έρχεται από τους κλάδους των κατασκευών και της ενέργειας, ενώ θετικά επιδρά η προσδοκία του επικείμενου Roadshow

Για τη 2η διαδοχική συνεδρίαση με κέρδη κατευθύνεται όπως όλα δείχνουν το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να αγγίζει πριν από λίγο το 1% ανόδου, σκαρφαλώνοντας στις 667,03 μονάδες σε υψηλό ημέρας.

Το ελληνικό χρηματιστήριο βρίσκει σήμερα στήριξη από τους κλάδους της ενέργειας και τον κατασκευαστικό, εν μέσω μία θετικής αύρα που το έχει περιβάλλει, ενόψει του Roadshow του Χρηματιστήριου Αθηνών στις 17, 18 και 21 Σεπτεμβρίου, όπου οι εισηγμένες οι εταιρείες αναμένουν να συναντηθούν με επενδυτές και διαχειριστές funds.

Αυτή την ώρα ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στο 0,85% με τον τζίρο να έχει ανέλθει στα 34,38 εκατ. ευρώ και τον όγκο συναλλαγών να έχει διαμορφωθεί στις 17,8 εκατ. μετοχές.

Βιοχάλκο και Ικτίνος καταγράφουν άλμα 5,22% και 5,13% αντίστοιχα, με τη μετοχή της ΔΕΗ στο +4,94%. Σαφώς πιο περιορισμένα τα κέρδη στις τραπεζικές μετοχές με την Πειραιώς να σημειώνει τα περισσότερα με 1,12%, ενώ αυτή της Eurobank καταγράφει απώλειες της τάξεως του 0,19%.

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts