ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Χειροκροτήστε τους: Προσκλητήριο νίκης στο στίβο, άπαντες παρόντες

Απολαμβάνω, σε ένα κρυστάλλινο ποτήρι το μεστό Glenfiddich 18 ετών! Η μοναδική γεύση με συνεπαίρνει αναγνωρίζω μια υποψία βύνης  και καθώς γεμίζω το στόμα μου, νομίζω ότι κυριαρχούν φρούτα της Άνοιξης ενώ μου έρχεται  και μια ανεπαίσθητη γλυκύτητα. 

του Θοδωρή Σαλαντή

Δεν πίνω σχεδόν ποτέ, σπάνια και σε εξαιρετικές περιπτώσεις νοιώθω την ανάγκη να απολαύσω τις στιγμές! Ρίχνω μέσα δυό σταγόνες νερό, ποτέ παραπάνω, για να μου απελευθερώσει τα αρώματα. Το ποτήρι μου είναι tulip shaped  γευσιγνωσίας, το εύρος στον πυθμένα αφήνει τον αέρα να φτάσει εώς κάτω, και η εισπνοή την ώρα που το φέρνω στα χείλη, από το στενό στόμιο παντρεύει γεύσεις και μυρωδιές.

Είναι μια εξαιρετική στιγμή και φαντάζομαι ότι θα την ακολουθήσουν πολλές παρόμοιες! Διαβάζω συγκινημένος ονόματα αθλητών. Το προσκλητήριο για το στίβο τους έχει όλους και συνεχώς διευρύνεται. Μου έρχεται στο μυαλό το προσκλητήριο στην αναφορά, όταν προ 27 χρόνων πήγα φαντάρος. Βύσμα ήμουν, στο πεντάγωνο υπηρέτησα, αλλά ένας άνδρας πάντα υπερηφανεύεται για την θητεία του, τον ακούς και λες αυτός  ήταν σίγουρα  στην πρώτη γραμμή και δίπλα του έπεφταν σφαίρες.  Γράφω και μονολογώ, καθώς διαβάζω τα ονόματα…

  • Γκατσιούδης Κωνσταντίνος: ΠΑΡΩΝ 
  • Κελεσίδου Αναστασία: ΠΑΡΟΥΣΑ 
  • Βασδέκη Όλγα: ΠΑΡΟΥΣΑ 
  • Παυλακάκης Άγγελος: ΠΑΡΩΝ
  • Παπαδιάς Χάρης: ΠΑΡΩΝ 
  • Αλεξόπουλος Αλέξης: ΠΑΡΩΝ 
  • Κολόκας Παντελής: ΠΑΡΩΝ 
  • Δημότσιος Στέλιος: ΠΑΡΩΝ 
  • Κουκοδήμος Κωνσταντίνος: ΠΑΡΩΝ 
  • Ουζούνη Πόπη: ΠΑΡΟΥΣΑ

Αυτοί είναι οι πρώτοι και ίσως ξεχνάω κάποιους καθώς το ουίσκι και η συγκίνηση με ταξιδεύουν! Ετοιμαστείτε καθώς ως δημοσιογράφος έχω τις πληροφορίες μου, και για πολλούς ακόμη κορυφαίους που θα παρουσιαστούν τις επόμενες ώρες και μέρες στο προσκλητήριο και θα βροντοφωνάξουν ΠΑΡΩΝ!

Επιτέλους! Μόλις πριν λίγες ώρες σας έγραφα εδώ ότι είναι η μοναδική φορά που οι αθλητές παίρνουν την τύχη του στίβου στα χέρια τους. Ότι η  διοίκηση Σεβαστή που τώρα τρέχει και παρακαλάει αθλητές για να τους βάλει υποψήφιους, ουδέποτε στα 23 χρόνια τοποθέτησε στο ΔΣ έναν Ολυμπιονίκη έναν παγκόσμιο πρωταθλητή. 

Τώρα τους θυμήθηκε, που χάνει, για να σώσει τα προσχήματα! Να δούμε  ποιοι και αν θα τον ακολουθήσουν. Γυρνώντας το αρχείο μου και ξεφυλλίζοντας δηλώσεις αθλητών την τελευταία δεκαετία δεν θεωρώ κανέναν ικανό να κάνει τούμπα και να πάει κόντρα στα όσα ο ίδιος έλεγε  εναντίον της απερχόμενης  διοίκησης του ΣΕΓΑΣ. Και ποιος θα πάει κόντρα στον Γκατσιούδη, την Κελεσίδου, τον Παπαδιά και τόσους άλλους που θα δείτε να παρατάσσονται μαζί τους τις επόμενες μέρες.  Άλλωστε επιτέλους μια νέα κίνηση  αποκαθιστά το μέτρο και φέρνει γεωμετρικά την ισορροπία στον χώρο και το χρόνο. Να που το χρόνιο αίτημα των αθλητών γίνεται πράξη. Θα αναλάβουν την διοίκηση του ΣΕΓΑΣ.  Αντίθετα σε μια διοίκηση Σεβαστή η οποία ακόμη και τώρα προσπαθεί να βρει κορόιδα, να κάνει αυτός την δουλειά από πίσω και οι άλλοι να είναι βιτρίνα. Άλλωστε πόσο πιο απλά να το πεί, σας παραθέτω δήλωση του τωρινή, της εποχής που λέμε για τα φρούτα: «Ότι και να γίνει με τις εκλογές εγώ θα είμαι υποψήφιος και θα ηγηθώ σαν πρώτος μεταξύ ίσων…». Εμπρός είπατε τίποτα; Να ξερετε σημαίνει, για να σας το πω λαϊκά , εγώ θα είμαι το αφεντικό!

Και ενώ εγώ πίνω ουίσκι, σκέφτομαι το δηλητήριο που πίνει ο Βασίλης Σεβαστής. Αν τον είχα μπροστά μου θα ξεκινούσα την συζήτηση μαζί του με την φράση του Αβραάμ Λίνκολν. «Μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό». 

Τώρα τι να κάνει ο Βασίλης; Που έφτιαξε ένα παραμύθι για υποψηφιότητα Οικονόμου, έδωσε πολιτικές προεκτάσεις, μίλησε για διαπλοκή και βλέπει ξαφνικά  ότι αντίπαλος του δεν θα είναι ο Οικονόμου. Θα είναι άνθρωπος γέννημα θρέμμα του στίβου. Βλέπει ότι απέναντι του θα έχει ένα συμβούλιο αθλητών καθώς τον περιμένουν πολλές ακόμη εκπλήξεις. Και αυτό πια το διακρίνουν και τα σωματεία που μπορούν να ονειρεύονται καλύτερες μερες. Προφανώς τίποτα  δεν είναι κ. Σεβαστή όπως φαίνεται. Αύριο τα σπουδαιότερα…

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts