ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρήστος Κατζίδης: Ο Έλληνας βουλευτής θέλει κι άλλη θητεία στη Βόννη

Ο Ελληνογερμανός βουλευτής διεκδικεί άλλη μια πενταετία στη βουλή της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας, στις εκλογές της Κυριακής (15.05). Με την ελληνική ομογένεια διατηρεί στενούς δεσμούς

Ο βουλευτής βρίσκεται πάντα περιτριγυρισμένος με κόσμο να τον ακούει να μιλά. Απαντά με ευγένεια σε ερωτήσεις. Δίνει το τηλέφωνο του γραφείου του για όποιον το ζητήσει.

Αυτές τις ημέρες ο Χρήστος Κατζίδης βρίσκεται σε προεκλογικό πυρετό στην εκλογική του περιφέρεια, στις νότιες συνοικίες της Βόννης.

Απομένουν μόνο λίγες ημέρες από τις κρίσιμες τοπικές εκλογές στις 15 Μαΐου, στη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία των 18 εκ. κατοίκων και 13 εκ. ψηφοφόρων.

Τα τελευταία προγνωστικά δείχνουν οριακό προβάδισμα στο κόμμα του, το Χριστιανοδημοκρατικό (CDU), από το Σοσιαλδημοκρατικό.

Έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε που το κρατίδιο της Γερμανίας με τους περισσότερους κατοίκους εθεωρείτο προπύργιο του SPD.

Κι αυτό προσδίδει μεγάλη σημασία για το κόμμα, που κυβερνά στο Βερολίνο μαζί με άλλους δύο εταίρους.

Διεκδικεί άλλη μια πενταετία

Η μεγάλη αλλαγή έγινε το 2017, όταν ο εκλεκτός της Άνγκελα Μέρκελ, άλλα άτυχος ως υποψήφιος για την καγκελαρία Άρμιν Λάσετ, κατάφερε να φέρει το κόμμα στην πρώτη θέση και να συγκυβερνήσει με τους Φιλελευθέρους.

Τώρα ο Χρήστος Κατζίδης, που γιόρτασε τότε εξαντλητικά τη δική του πρώτη νίκη στο ποταμόπλοιο MS Beethoven στο Ρήνο, θέλει να συνεχίσει την πολιτική του καριέρα και την επόμενη νομοθετική περίοδο, στην τοπική βουλή του Ντίσελντορφ.

Γι’ αυτό εργάστηκε επίπονα ολόκληρη την προηγούμενη πενταετία. «Ελπίζω οι πολίτες να έχουν καταλάβει ποιος νοιάστηκε τα τελευταία πέντε χρόνια» λέει στη Deutsche Welle.

Διαβάστε τη συνέχεια στην DW

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts