ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Η μικρή εισηγμένη που κάνει ράλι 10%, ενόσω η αγορά πέφτει

Μπορεί το Χρηματιστήριο Αθηνών να οδεύει προς την 3η συνεχόμενη αρνητική συνεδρίαση, έχοντας απολέσει τουλάχιστον 2% μέσα στο επίμαχο διάστημα, αλλά υπάρχει και μία μικρή εισηγμένη, η οποία διαγράφει την ακριβώς αντίθετη πορεία.

Ο λόγος για την ΕΚΤΕΡ, η οποία ενισχύεται για 3η διαδοχική ημέρα, με αποτέλεσμα να μετράει σωρευτικά κέρδη άνω του 10%.

Τη Δευτέρα η μετοχή της κατασκευαστικής εταιρείας κατέγραψε άνοδο +4,8%, ενώ την Τρίτη συνέχισε δυναμικά, κλείνοντας στο +5,4% και τα 2,53 ευρώ. Σήμερα, η μεταβολή ανέρχεται στο +1,2% και τα 2,56 ευρώ, ενώ ενδοσυνεδριακά έφθασε έως και τα 2,6 ευρώ.

Η πορεία της ΕΚΤΕΡ στην τελευταία εβδομάδα

Το ανοδικό σερί συνοδεύεται από υψηλό τζίρο, ο οποίος ξεπερνά σταθερά τον μέσο όρο του τελευταίου έτους (107.000 ευρώ). Ενδεικτικά, τη Δευτέρα ανήλθε στα 300.000 ευρώ, ενώ την Τρίτη έφθασε στα 181.000 ευρώ. Σήμερα, μέχρι τις 2.00 το μεσημέρι, κυμαινόταν στα 108.000 ευρώ.

Από τις αρχές του έτους, η συνολική μεταβολή για την ΕΚΤΕΡ αγγίζει το +65%, ενώ στο τελευταίο 12μηνο τα σωρευτικά κέρδη προσεγγίζουν το 100%.

Μην ξεχνάμε ότι στα μέσα Αυγούστου η μετοχή είχε σκαρφαλώσει άνω των 3 ευρώ, στο υψηλότερο επίπεδο από το 2001. Και ο στόχος της διοίκησης είναι να ξαναβρεθεί σ’ αυτές τις κορυφές.

Η θετική πορεία της ΕΚΤΕΡ σχετίζεται άρρηκτα με τις ευοίωνες προοπτικές του κατασκευαστικού κλάδου. Η διεύρυνση του ανεκτέλεστου και η ανάληψη νέων έργων, αναμφίβολα, έχουν ενισχύσει τις οικονομικές προοπτικές της εταιρείας.

Το καλοκαίρι, μάλιστα, η διοίκηση ανακοίνωσε νέα σύμβαση στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», προϋπολογισμού 7,3 εκατ. ευρώ, ενώ προχώρησε και στη διανομή καθαρού μερίσματος 0,076 ευρώ.

Η κεφαλαιοποίηση της ΕΚΤΕΡ στο Χ.Α. ανέρχεται στα 28 εκατ. ευρώ.  

Διαβάστε ακόμα

Ο Μητσοτάκης αποφασίζει για δυο (μπορεί και τρία) υπουργεία, τα γκάλοπ του Γιώργου Τσίπρα, η Αγαπηδάκη και το μπάχαλο, το… διαζύγιο του Παναγιωτίδη

Οικογένεια Λιβάνη: Προσπαθεί να «σώσει» τη Φιλοθέη, χάνει την «Ελληνική Ρίζα» (pics)

Γιάννης Μπούρας: Επενδυτικό πλάνο 35 εκατ. ευρώ για τις υποδομές της Sarantis – Σε αναζήτηση εξαγορών

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts