ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρηματιστήριο: Αμετάβλητος ο Γενικός Δείκτης – Χάνει τα πρωινά κέρδη

Ο Τραπεζικός κλάδος για άλλη μια συνεδρίαση δέχεται πιέσεις με αποτέλεσμα να μην μπορεί να βρει ανοδικό βήμα η αγορά

Αμετάβλητο συνεχίζει το χρηματιστήριο Αθηνών με τον Γενικό δείκτη να σημειώνει οριακές απώλειες 0,02% και να είναι στις 788,63 μονάδες χάνοντας τα πρωινά κέρδη και το υψηλό ημέρας που έκανε στις 795 μονάδες αποτυγχάνοντας μέχρι στιγμής να ανακάμψει από τις απώλειες της χτεσινής συνεδρίασης.

Αν και ο ενεργειακός κλάδος συνεχίζει και σήμερα, όπως κάνει άλλωστε όλη την χρονιά, να δίνει σημαντικά στηρίγματα στην αγορά, με την ΔΕΗ να πρωτοστατεί σε αυτή την προσπάθεια και να σημειώνει νέα πολυετή υψηλά, ο Τραπεζικός κλάδος για άλλη μια συνεδρίαση δέχεται πιέσεις με αποτέλεσμα να μην μπορεί να βρει ανοδικό βήμα η αγορά.

Είναι σαφές ότι η αγορά παρακολουθεί την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα, καθώς παραμένει σε ισχύ το σενάριο της παράτασης του lockdown στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας ενώ ύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες το σκληρό lockdown στην πρωτεύουσα θα διαρκέσει για δύο εβδομάδες ακόμη (αντί για έως τις 28 Φεβρουαρίου), στην καλύτερη περίπτωση, παρά το γεγονός πως οι νέες διαγνώσεις δείχνουν σημάδια σταθεροποίησης.

Όπως αναφέρεται, θα πρέπει να διαπιστωθεί η επίπτωση των περιοριστικών μέτρων και κυρίως τη μείωση των νοσηλειών, μια διαδικασία που όπως έχει αποδειχθεί είναι αργή και δύσκολη.

Στο ταμπλό τώρα και στον δείκτη Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης ο οποίος σημειώνει πτώση 0,2% και είναι στις 1.870,88 μονάδες η ΔΕΗ με 3,44% ηγείται της ανόδου και ακολουθεί η Λάμδα με 1,23% ενώ ήπια ανοδικά κινούνται η Ελλάκτωρ, Motor Oil, Τέρνα Ενεργειακή, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΤΕ και Coca Cola.

Σε αρνητικό έδαφος η πλειοψηφία των μετοχών του δείκτη με τα ΕΧΑΕ να σημειώνουν τις μεγαλύτερες απώλειες με 1,685 και να ακολουθούν η Εθνική Τράπεζα με 1,64%, Aegean με 1,61%, Jumbo με 1,35% και Τράπεζα Πειραιώς με 1,1% ενώ ήπια αρνητικές είναι ο Τιτάνας, ΕΥΔΑΠ, Μυτιληναίος, Eurobank, Σαράντης, ΟΛΠ, ΑΔΜΗΕ, Alpha Bank και Βιοχάλκο με τα Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΠΑΠ και Φουρλή να είναι αμετάβλητες.

Στη Μεσαία Κεφαλαιοποίηση όπου εδώ η εικόνα είναι καλύτερη με αποτέλεσμα ο δείκτης να σημειώνει άνοδο 0,39% στις 1.1123,55 μονάδες η Autohellas με 3,65 σημειώνει την μεγαλύτερη άνοδο και ακολουθούν με θετικό πρόσημο η Quest, Ευρωπαϊκή Πίστη, Cenergy, Τράπεα Αττικής, Ιντρακάτ, ΑΒΑΞ, ΜΙΓ και Πλαίσιο ενώ σε αρνητικό έδαφος είναι η Ολυμπιακή Τεχνική με 2,84%, ΕΛΤΟΝ με 1,885, Πλαστικά Θράκης με 1,8% και ΚΡΙ-ΚΡΙ με 1,12%. Χαμηλό ο τζίρος στα 25 εκατομμύρια ευρώ.

Διαβάστε ακόμη:

H απότομη άνοδος της τιμής του πετρελαίου και οι προβλέψεις για την επόμενη μέρα

Ποια χώρα θα τιμωρεί όσους δεν κάνουν το εμβόλιο κατά της Covid-19

Μπιλ Γκέιτς: «Φάτε συνθετικό κρέας – Θα το συνηθίσετε»

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts