ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρυσός: Άνοδος μετά το νέο αδιέξοδο για το πακέτο οικονομικής στήριξης στις ΗΠΑ

Το πολύτιμο μέταλλο είναι πιθανό να διαπραγματευτεί μεταξύ της ζώνης των 1.880 και 1.920 δολαρίων, βραχυπρόθεσμα

Σε θετικό έδαφος παρέμεινε ο χρυσός σήμερα, μετά την πρόταση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αυξήσει το δημοσιονομικό πακέτο ύψους 1,8 τρισ. δολαρίων, πρόταση που απορρίφθηκε από τους Δημοκρατικούς.

Η τιμή σποτ του χρυσού σημείωσε άνοδο 0,4% στα 1.908,48 δολάρια η ουγκιά, μετά την άνοδο της τάξεως του 1,2% την Τετάρτη.

«Η αγορά εξακολουθεί να κινείται σε ένα τεντωμένο σκοινί περιμένοντας περαιτέρω σαφήνεια σχετικά με το νέο πακέτο στήριξης στις ΗΠΑ», τονίζει ο Κάμερον Αλεξάντερ, διευθυντής έρευνας για τα πολύτιμα μέταλλα στην Refinitiv Metals Research.

«Ο χρυσός θα κινηθεί ανοδικά μόλις εμφανισθούν οι λεπτομέρειες για το πιθανό πακέτο δημοσιονομικής στήριξης, ωστόσο αυτή η ανοδική αντίδραση μπορεί καθυστερήσει λίγο», συμπληρώνσει».

Ο Στίβεν Μνούτσιν την Τετάρτη δήλωσε ότι Ρεπουμπλικανοί και Δημοκρατικοί βρίσκονται «μακριά» από μία συμφωνία για το πακέτο οικονομικής βοήθειας και ότι είναι δύσκολο να επιτευχθεί πριν από τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, κάτι που επιβεβαιώθηκε περίτρανα και σήμερα.

Ο χρυσός, που θεωρείται αντιστάθμιση έναντι του πληθωρισμού και της υποτίμησης των νομισμάτων, έχει ενισχυθεί 25% φέτος, εν μέσω των πρωτοφανών μέτρων για τον περιορισμό του οικονομικού αντίκτυπου από την πανδημία.

«Ο χρυσός θα συνεχίσει το μακροπρόθεσμο ράλι του μετά τις εκλογές και έως το τέλος του έτους», υποστηρίζει ο Τζέφρι Χάλεϊ, ανώτερος αναλυτής στην OANDA, προσθέτοντας ότι το πολύτιμο μέταλλο είναι πιθανό να διαπραγματευτεί μεταξύ της ζώνης των 1.880 και 1.920 δολαρίων, βραχυπρόθεσμα.

Προσθέτοντας περαιτέρω ανησυχίες σχετικά με την οικονομική ανάκαμψη, ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες κλείνουν σχολεία, ακυρώνουν τις χειρουργικές επεμβάσεις και επιστρατεύουν φοιτητές γιατρούς, καθώς τα κρούσματα του κορωνοϊού αυξάνονται.

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts