ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρυσός: Απώλειες και υποχώρηση της τιμής κάτω από τα 1.900 δολάρια

Το νέο πακέτο στήριξης και το εκλογικό αποτέλεσμα στις ΗΠΑ θα επηρεάσουν την πορεία του χρυσού στο μέλλον

Πτωτικά κινήθηκε και σήμερα ο χρυσός δεχόμενος πιέσεις από το δολάριο κι ενώ τα περιοριστικά μέτρα πληθαίνουν σε όλο τον κόσμο από την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Η τιμή σποτ του χρυσού υποχώρησε 1,6% στα 1.891,31 δολάρια η ουγκιά, πέφτοντας εκ νέου κάτω από τα 1.900 δολάρια.

Ο δείκτης του δολαρίου έναντι 6 ανταγωνιστικών νομισμάτων κινήθηκε ανοδικά και σήμερα, καταγράφοντας κέρδη περί του 0,5%.

«Ελλείψει περαιτέρω αποδυνάμωσης του δολαρίου, οι ταύροι αισθάνονται λίγο αποδιοργανωμένοι αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο Χάουι Λι, οικονομολόγος της OCBC Bank.

«Βραχυπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα, θα υπάρχει ώθηση στη τιμή του χρυσού εάν εγκριθεί το νέο αμερικανικό νομοσχέδιο. Ωστόσο επειδή παρατηρείται ένα αδιέξοδο τώρα και φαίνεται όλο και περισσότερο ότι δεν θα υπάρχει καμία εξέλιξη πριν από τις εκλογές, ο χρυσός αντιμετωπίζει δυσκολίες επί του παρόντος», προσθέτει.

Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου ότι οι Ρεπουμπλικανοί στη Γερουσία θα ακολουθήσουν την πρόταση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, αναφορικά με το νέο πακέτο δημοσιονομικής στήριξης.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών είναι επίσης στραμμένο στις προσεχείς εκλογές στις ΗΠΑ, με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι ο Δημοκρατικός υποψήφιος Τζο Μπάιντεν προηγείται.

«Μία επικράτηση των Δημοκρατικών πιθανότατα θα ανοίξει το δρόμο για ένα μεγαλύτερο πακέτο δημοσιονομικής στήριξης, το οποίο με τη σειρά του θα μπορούσε να δώσει ώθηση στον χρυσό», τονίζει ο αναλυτής της αγοράς FXTM, Χαν Ταν.

«Μια παρατεταμένη καθυστέρηση στο εκλογικό αποτέλεσμα στις ΗΠΑ, θα μπορούσε επίσης να προκαλέσει μία αποστροφή για ανάληψη ρίσκου, η οποία με τη σειρά της θα μπορούσε να στηρίξει τον χρυσό», συμπληρώνει ο Ταν.

Στο μεταξύ, αναζωπυρώνεται η αβεβαιότητα σχετικά με την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη, μετά την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στις μεγάλες οικονομίες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου, με τα κρούσματα πλέον σε ολόκληρο τον κόσμο να προσεγγίζουν τα 38 εκατομμύρια.

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts