ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρυσός: Σε χαμηλό εβδομάδος διολίσθησε η τιμή δεχόμενη πιέσεις από το δολάριο

Το δολάριο το οποίο θεωρείται ανταγωνιστικό ασφαλές καταφύγιο του πολύτιμου μετάλλου, σημείωσε άνοδο έναντι μιας ομάδας 6 βασικών νομισμάτων

Σε χαμηλό εβδομάδος διολίσθησε σήμερα 19 Νοεμβρίου 2020 ο χρυσός, καθώς το δολάριο ανέκτησε δυναμική και παρά το γεγονός ότι η αισιοδοξία ότι η πρόοδος στην ανάπτυξη εμβολίων θα επιταχύνει την οικονομική ανάκαμψη ατόνησε στις αγορές.

Η τιμή σποτ του χρυσού υποχώρησε 0,5% στα 1.865,20 δολάρια η ουγκιά, έχοντας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης πέσει έως τα 1.854,60 δολάρια, ένα χαμηλό από τις 9 Νοεμβρίου.

Ο χρυσός είναι το θύμα της αισιοδοξίας για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού και ενός ενισχυμένου δολαρίου που τον ωθεί προς το κάτω άκρο του εύρους του, δήλωσε ο Μάικλ Χιούσον, επικεφαλής αναλυτής αγορών της CMC Markets.

«Τα δημοσιονομικά κίνητρα των ΗΠΑ παραμένουν ένα ζήτημα, επειδή ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει ακόμη παραδεχθεί το αποτέλεσμα από τις προεδρικές εκλογές, οπότε η δημοσιονομική στήριξη παραμένει πολύ μακριά», πρόσθεσε.

Το δολάριο το οποίο θεωρείται ανταγωνιστικό ασφαλές καταφύγιο του πολύτιμου μετάλλου, σημείωσε άνοδο έναντι μιας ομάδας 6 βασικών νομισμάτων, επωφελούμενο από της αβεβαιότητα εξαιτίας της αύξησης των νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού κορωνοϊού στις ΗΠΑ και των συνεπακόλουθων περιορισμών.

Τα αυξανόμενα κρούσματα στην Ευρώπη ώθησαν επίσης τις μετοχές να απομακρυνθούν από το 8μηνο υψηλό, μετά τις πολλά υποσχόμενες ανακοινώσεις από την Pfizer και τη Moderna για τα εμβόλιά τους.

Τα εμβόλια θα μπορούσαν να είναι έτοιμα για έγκριση στις ΗΠΑ εντός εβδομάδων, όπως δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών, Άλεξ Αζάρ χθες Τετάρτη.

«Βραχυπρόθεσμα, η τιμή του χρυσού ενδέχεται να συνεχίσει να υποχωρεί χαμηλότερα από τα 1.800 δολάρια», δήλωσε ο Βίνσεντ Τάι, διευθυντής πωλήσεων της Silver Bullion.

Ο χρυσός έχει ενισχυθεί περί του 23% φέτος, ενισχυμένος από τον ρόλο του ως αντιστάθμιση έναντι του πληθωρισμού και της υποβάθμισης των νομισμάτων, που ενδεχομένως μπορεί να προκύψουν από τα άνευ προηγουμένου παγκόσμια μέτρα στήριξης.

«Αυτό που δεν έχει αλλάξει είναι η προοπτική μιας βραχυπρόθεσμης οικονομικής ζημίας εξαιτίας των αυξανόμενων κρουσμάτων», δήλωσε ο Χιούσον, προσθέτοντας ότι οι κεντρικές τράπεζες ενδέχεται να χρειαστεί να «σηκώσουν το βαρύ φορτίο βραχυπρόθεσμα».

Διαβάστε ακόμη

Κορωνοϊός: Ένας θάνατος κάθε 17 δευτερόλεπτα – Σοκαριστική διαπίστωση του ΠΟΥ

Πλαστικά Θράκης: Οι μάσκες έφεραν έκρηξη κερδοφορίας και τη μετοχή σε υψηλό 20ετίας

Τρεις λόγοι για να ανέβουν οι μετοχές και ένας για να πέσουν

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts