ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρυσός: Υποχώρηση και ολοκλήρωση της εβδομάδας με απώλειες 1,5%

Ο χρυσός μπορεί να δοκιμάσει ξανά τη στήριξη στα 1.896 δολάρια η ουγκιά, ένα σπάσιμο κάτω από το οποίο θα μπορούσε να προκαλέσει πτώση στα 1.877 δολάρια,

Δεν παρέμεινε σε ανοδική πορεία σήμερα ο χρυσός, μην καταφέρνοντας να εκμεταλλευτεί τη σταθεροποίηση του δολαρίου, ενώ ολοκλήρωσε την εβδομάδα με αρνητικό πρόσημο, η πρώτη εβδομάδα με απώλειες μετά από τρεις.

Η τιμή σποτ του χρυσού υποχώρησε 0,5% 1.898,72 δολάρια η ουγκιά, κλείνοντας την εβδομάδα με συνολικές απώλειες περί του 1,5%.

«Υπάρχει κάποια σταθεροποίηση του δολαρίου και είναι μια σημαντική πρόοδος για το χρυσό, σε σχέση με τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις στις ΗΠΑ για το νέο πακέτο δημοσιονομικής στήριξης που δεν απέδωσαν καμία πρόοδο», αναφέρει ο Έντουαρντ Μόγια, ανώτερος αναλυτής αγορών στην OANDA.

«Οι περισσότεροι έχουν συμβιβαστεί με την πιθανότητα να μην έχουμε συμφωνία πριν από τις εκλογές».

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Πέμπτη ότι είναι πρόθυμος να αυξήσει το νομοσχέδιο ύψους 1,8 τρισ. δολαρίων για το νέο πακέτο οικονομικής στήριξης, ωστόσο η πρόταση απορρίφθηκε από τον ηγέτη της πλειοψηφίας της Γερουσίας Μίτς ΜακΚόνελ.

Το δολάριο το οποίο θεωρείται επίσης ασφαλές καταφύγιο, κατέγραψε τα πρώτα εβδομαδιαία κέρδη μετά από 3 εβδομάδες, υποβοηθούμενο από την αύξηση των κρουσμάτων παγκοσμίως και το ψαλίδισμα των ελπίδων για μία συμφωνία στις ΗΠΑ.

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει προκαλέσει μία άνευ προηγουμένου εκτύπωση χρημάτων και χαμηλά επιτόκια σε παγκόσμιο επίπεδο, θέτοντας τον χρυσό σε πορεία για την καλύτερη χρονιά του σε μια δεκαετία, δεδομένης της προτίμησής του ως αντιστάθμιση έναντι του πληθωρισμού και της υποβάθμισης των νομισμάτων.

Ο χρυσός μπορεί να δοκιμάσει ξανά τη στήριξη στα 1.896 δολάρια η ουγκιά, ένα σπάσιμο κάτω από το οποίο θα μπορούσε να προκαλέσει πτώση στα 1.877 δολάρια, σύμφωνα με τον τεχνικό αναλυτή του Reuters, Γουάνγκ Τάο.

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts