ΓΕΝΙΚΕΣ

Χρ. Σταϊκούρας: Θέτουμε κανόνες προστασίας που σώζουν ζωές των διανομέων delivery

Ειδικότερα, σε δήλωση του, ο κ. Σταϊκούρας, αναφέρει: «Ύψιστη προτεραιότητα και καθήκον μας ως πολιτεία είναι να διασφαλίζουμε την υγεία και την ασφάλεια όλων των πολιτών. Οι σκληρά εργαζόμενοι διανομείς delivery αποκτούν πλέον ένα ισχυρό θεσμικό πλέγμα προστασίας. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που έπρεπε να αναλάβουμε, δεδομένων των δυσκολιών και των προκλήσεων ενός επαγγέλματος, στο οποίο απασχολούνται χιλιάδες συμπολίτες μας. Τα μέτρα που προβλέπονται με την εν λόγω ΚΥΑ σχετικά με τις συνθήκες ασφάλειας και υγείας, τις προδιαγραφές του δίκυκλου, τον εξοπλισμό μεταφοράς, τον προσαρτώμενο αποθηκευτικό χώρο, τον έλεγχο κατάστασης και λειτουργίας του, αλλά και για την ικανότητα οδήγησης και την οδηγική συμπεριφορά, σε συνδυασμό με την αντιμετώπιση φυσικών, χημικών, βιολογικών και ψυχοκοινωνικών παραγόντων, αλλάζουν άρδην τα δεδομένα όσον αφορά τα επίπεδα της ασφάλειας των διανομέων. Θέτουμε κανόνες προστασίας, που σώζουν ζωές».

Από την πλευρά της η υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου επισημαίνει: «Η οδική ασφάλεια αποτελεί δέσμευση ευθύνης προς όλους τους οδηγούς και κυρίως τους εργαζομένους. Με την ΚΥΑ για την ασφάλεια και την υγεία κατά τη μεταφορά και διανομή προϊόντων με δίκυκλα, προχωρούμε στην περαιτέρω ενίσχυση του νομοθετικού πλαισίου που αφορά στην ασφάλεια των διανομέων».

Την ΚΥΑ υπέγραψαν η υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου, ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Βασίλης Σπανάκης και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

The post Χρ. Σταϊκούρας: Θέτουμε κανόνες προστασίας που σώζουν ζωές των διανομέων delivery first appeared on Times News.

ΠΗΓΗ TIMESNEWS

Related Posts