ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Χωρίς Ολυμπιακή πρόκριση οι ελληνικές καταδύσεις, υπερπροσπάθεια η Εθνική

Σήμερα η Ελλάδα έχασε και την τελευταία της ευκαιρία για Ολυμπιακή πρόκριση στα 3μ τραμπολίνο, στο οποίο αγωνίστηκαν οι Τσιρίκος και Αυθίνος στο παγκόσμιο κύπελλο του Τόκιο.

του Παναγιώτη Βότση
[email protected]

Οι δύο αθλητές της Εθνικής ομάδας δεν μπόρεσαν να πλασαριστούν στον προκριματικό εντός των πρώτων 18 που πήραν τα τελευταία διαθέσιμα Ολυμπιακά εισιτήρια. Ο Θάνος Τσιρίκος είχε την καλύτερη παρουσία εκ των 2 με ατομικό ρεκόρ 347.30 βαθμούς (προηγούμενο 287.95), την 28η θέση στο σύνολο και την 22η από αυτούς που διεκδικούσαν Ολυμπιακή πρόκριση. Είναι το 2ο ατομικό ρεκόρ που κάνει στον αγώνα-στόχο μετά τους 332.35 βαθμούς από τη σταθερά (10μ). Ο Θεόφιλος Αυθίνος από την άλλη κατέκτησε την 41η θέση με επίσης ατομικό ρεκόρ 317.30 βαθμούς (προηγούμενο 290.30) και ήταν 32ος στη μάχη για τα Ολυμπιακά εισιτήρια. Η 18άδα του ημιτελικού και η Ολυμπιακή πρόκριση έκλεισε με τον Ιταλό Λορέντζο Μαρσάλια με 389.50 βαθμούς.

Θυμίζουμε ότι οι τρεις αθλητές της Εθνικής ομάδας, Μόλβαλης, Τσιρίκος και Αυθίνος, προπονήθηκαν σκληρά τους τελευταίους 14 μήνες, χωρίς αγώνες και παρά την αβεβαιότητα, προκειμένου να κυνηγήσουν την Ολυμπιακή πρόκριση. Είναι ακόμα πολύ μικροί, από 19 έως 21 ετών, και θα έχουν την ευκαιρία με την κατάλληλη στήριξη να διεκδικήσουν στην επόμενη ευκαιρία την Ολυμπιακή επιστροφή των ελληνικών καταδύσεων. Επόμενος μεγάλος στόχος το Παρίσι το 2024, σε 3 χρόνια από τώρα.

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts