ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Χωρίς σχεδιασμό και ομοσπονδιακούς, έχει πάει πίσω ο προγραμματισμός στο στίβο

Έχουμε φτάσει στα μέσα του Οκτωβρίου και ακόμα δεν έχει βγει ο σχεδιασμός για το 2022, ούτε έχει υπάρξει ανακοίνωση για τα ονόματα των ομοσπονδιακών, με αποτέλεσμα όλος ο προγραμματισμός να έχει πάει πίσω στο στίβο.

του Θανάση Νικολάου
[email protected] follow me@ThanNikolaou

Πέρσι, τέτοια εποχή ήταν ήδη γνωστά τα ονόματα των ομοσπονδιακών προπονητών και ο σχεδιασμός που είχε αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ στις 23 Σεπτεμβρίου 2020. Οι ομοσπονδιακοί είχαν ξεκινήσει τον προγραμματισμό όπως και οι προπονητές του σχεδιασμού είχαν στείλει τα πλάνα τους για τις προετοιμασίες και τους αγώνες.
Φέτος το πράγμα δείχνει να μη λειτουργεί και η διοίκηση του ΣΕΓΑΣ το πηγαίνει από αναβολή σε αναβολή. Η καθυστέρηση μετακυλίεται ως πρόβλημα στους αθλητές και τις αθλήτριες και φυσικά τους προπονητές τους.

Βέβαια όλα πηγάζουν από το σοβαρό οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο ΣΕΓΑΣ και το μεγάλο έλλειμα που υπάρχει στο ταμείο. Εξαιτίας του παραμένουν απλήρωτοι αθλητές, προπονητές και σωματεία. Αυτό το πρόβλημα θα εμφανιστεί και στους ομοσπονδιακούς προπονητές καθώς βάσει νόμου έχουν κηρυχθεί παράνομα τα μηδενικά συμβόλαια και ο ΣΕΓΑΣ θα πρέπει να κάνει έμμισθες συμβάσεις σε όλους όσοι πάρουν το χρίσμα του ομοσπονδιακού προπονητή. Για το λόγο αυτό ο αριθμός τους προβλέπεται περιορισμένος φέτος.

Προς το παρόν όλη η προσοχή της διοίκησης του ΣΕΓΑΣ έχει στραφεί στον Μαραθώνιο της Αθήνας τον οποίο έχει πάρει πάνω της η πρόεδρος Σοφία Σακοράφα και έχει την ευθύνη από την στιγμή που κατήγγειλε τις συμβάσεις τόσο του Μάκη Ασημακόπουλου όσο και του Βαγγέλη Παπαποστόλου.

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts