ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χ.Α.: Προσπάθεια ανάκαμψης με τραπεζική αντίδραση – Στο επίκεντρο η Alpha Bank

Η συνέχεια της σημερινής συνεδρίασης  προοιωνίζεται αμφίρροπη, με κύριο χαρακτηριστικό την ενισχυμένη μεταβλητότητα – Τα επόμενα κρίσιμα τεχνικά σημεία

Με τον τραπεζικό κλάδο να δίνει αντίδραση από την πτώση της Παρασκευής και την μετοχή της Alpha Bank να σημειώνει άνοδο κατά 10% το χρηματιστήριο Αθηνών είναι σε θετικό έδαφος με τον Γενικό δείκτη να σημειώνει κέρδη κατά 0,98% στις 876,03 μονάδες. Η συνέχεια της σημερινής συνεδρίασης  προοιωνίζεται αμφίρροπη, με κύριο χαρακτηριστικό την ενισχυμένη μεταβλητότητα.

Πρωταγωνίστρια της σημερινής συνεδρίασης η μετοχή της Alpha Bank με την διοίκηση το πρωί να ανακοινώνει τους όρους της επερχόμενης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου σύμφωνα με τους οποίους διασφαλίζονται οι παλαιοί μέτοχοι της Τράπεζας.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι η αύξηση κεφαλαίου της Alpha Bank θα πραγματοποιηθεί μέσω της κατάρτισης βιβλίου προσφορών για τους διεθνείς θεσμικούς επενδυτές και δημόσιας προσφοράς στην Ελλάδα. Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση που έχει συγκληθεί για την 15η Ιουνίου 2021 θα εξετάσει την προσφορά προνομιακής κατανομής στους υφιστάμενους μετόχους και θα εξουσιοδοτήσει το Διοικητικό Συμβούλιο για την έγκριση της τιμής προσφοράς, μέσω της διαδικασίας κατάρτισης βιβλίου προσφορών, και την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Τεχνικά τώρα και ξεκινώντας από τον Γενικό Δείκτη, συνεχίζει να θέλει επιβεβαιωμένο κλείσιμο υψηλότερα των 908 μονάδων, προκειμένου να πάρει προβάδισμα το αισιόδοξο σενάριο, με τις επόμενες αντιστάσεις να εντοπίζονται στις 915 (ημερήσιο “stop short”) και 950 μονάδες.  Η πρώτη αντίσταση στη ζώνη 896 – 900 (gap) με την επόμενη στήριξη στις 850 μονάδες.  Το ανοδικό «χάσμα» των 2.240 μονάδων, παραμένει ο πρώτος στόχος των αγοραστών, για τον δείκτη Υψηλής Κεφαλαιοποίησης, με ενδιάμεση αντίσταση τις 2230 μονάδες (ημερήσιο “stop short”). Κλείσιμο υψηλότερα των 2240 μονάδων, αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας, για κίνηση προς τις 2366 μονάδες. Αν συνεχιστεί η “νότια” κίνηση, η επόμενη στήριξη εντοπίζεται στις 2079 μονάδες.

Στο ταμπλό τώρα και στον δείκτη Υψηλής Κεφαλαιοποίησης ο οποίος σημειώνει άνοδο 1,01% εκτός της Alpha Bank σε θετικό έδαφος είναι η Ελλάκτωρ με 4,67%, Eurobank με 3,28%, Aegean με 2,29% και Πειραιώς με 2,01% και ακολουθούν ήπια ανοδικά η ΔΕΗ, Εθνική, ΟΠΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΧΑΕ, ΟΤΕ, ΑΔΜΗΕ, Μυτιληναίος, ΟΛΠ, Βιοχάλκο, Λάμδα, Τέρνα Ενεργειακή, και ΕΥΔΑΠ. Σε ήπια πτώση η μετοχή της Motor Oil, ΓΕΚ Τέρνα, Φουρλής, Jumbo, Σαράντης και Τιτάνας.

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts