ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ψηφίστηκε η εκ νέου αναστολή συμβάσεων εργασίας προσωπικού, σε τουριστικές επιχειρήσεις|Επιβεβαίωση του ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ|ΔΙΑΤΑΞΗ

vouli
H Βουλή των Ελληνών|money tourism copyright photo
Ψηφίστηκε με το φορολογικό νομοσχέδιο στην Βουλή, διάταξη με την οποία επιτρέπεται η θέση σε εκ νέου αναστολή συμβάσεων εργασίας του προσωπικού, σε τουριστικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις αεροπορικών, ακτοπλοϊκών και χερσαίων μεταφορών, εποχικής ή μη λειτουργίας, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, επιβεβαιώνοντας το αποκλειστικό δημοσίευμα του ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ.
Όπως είχε γράψει το ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, «Την εκ νέου αναστολή συμβάσεων ξενοδοχοϋπαλλήλων νομοθετεί η κυβέρνηση, όταν μειώνονται οι πληρότητες στα ξενοδοχεία, επιλύοντας ένα μείζον θέμα στην λειτουργία των ξενοδοχειακών καταλυμάτων, των οποίων οι πληρότητες «ανεβοκατεβαίνουν», λόγω των ειδικών συνθηκών και των εκτάκτων γεγονότων (απαγόρευση εισόδου στην χώρα, αναστολή πτήσεων, κ.λπ.). Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, το υπουργείο Εργασίας, υιοθέτησε το αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) και του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), να είναι δυνατή η εκ νέου αναστολή συμβάσρων ξενοδοχοϋπαλλήλων, όταν η πληρότητα υποχωρεί κάτω από τα όρια, που έχουν τεθεί.

Προς τούτο αναμένεται άμεσα, ίσως και εντός της εβδομάδας, η κατάθεση σχετικής τροπολογίας στην Βουλή, που θα προβλέπει πολλαπλή αναστολή συμβάσεων, με την προϋπόθεση μείωσης της πληρότητας».

Παράλληλα, ψηφίσθηκε και η εξαγγελία του πρωθυπουργού για μη πληρωμή ασφαλιστικών εισφορών, από τις τουριστικές επιχειρήσεις για το τρίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου – Σεπτεμβρίου, που πραγματοποιούν το 50% του τζίρου τους την καλοκαιρινή περίοδο.

Για την εφαρμογή της διάταξης αναμένεται η έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης των συναρμοδίων υπουργείων.

Δείτε εδώ, το άρθρο 10.

Επίσης, στα άρθρα 8 και 9 προβλέπονται ρυθμίσεις για τις εργοδοτικές εισφορές και το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, που μπορείτε να δείτε, ΕΔΩ. Δείτε και όλες τις ρυθμίσεις που προβλέπει η τροπολογία.

ksd
adv
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΠΗΓΗ money-tourism.gr

Related Posts