ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ψηφιακό πορτοφόλι: Πότε έρχονται στο κινητό μας ταυτότητα και δίπλωμα οδήγησης (vid)

Στο κινητό μας θα μπορούμε να αποθηκεύσουμε την ταυτότητά μας και το δίπλωμα, όπως τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Απομένουν οι τελευταίες λεπτομέρειες για να ολοκληρωθεί στην πράξη το «ψηφιακό πορτοφόλι», στο οποίο θα μπορούμε να αποθηκεύουμε την ταυτότητά μας, αλλά και το δίπλωμα”, σημείωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος, «Απομένουν μόνο κάποιες ρυθμίσεις. Θα έχουμε ένα wallet, ένα ψηφιακό πορτοφόλι, το οποίο θα έχει και την ταυτότητά μας και το δίπλωμα. Είναι μια διευκόλυνση. Είναι κρίμα να έχουμε αποθηκευμένα στα κινητά μας τα στοιχεία των τραπεζικών καρτών και μην έχουμε τα στοιχεία της ταυτότητάς μας. Θα ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό. Υλοποιούμε το όραμα του», είπε χαρακτηριστικά.

Το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το οποίο κατατίθεται σήμερα προς συζήτηση θα προσφέρει υπηρεσίες που θα απλουστεύσουν ακόμα περισσότερο τις διαδικασίες στο δημόσιο και θα κάνουν τη ζωή των πολιτών πολύ πιο εύκολη.

Για παράδειγμα, μια επιχείρηση που χρησιμοποιεί τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης για τους εργαζομένους θα υποχρεούται να τους ενημερώνει, ή θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιούνται drones για ταχυδρομικές υπηρεσίες.

Μια άλλη απλούστευση της γραφειοκρατίας είναι ότι τα 4 πιστοποιητικά κληρονομιάς γίνονται 1.

Όσον αφορά την πλατφόρμα «Μίτος» ο υπουργός εξήγησε ότι μέσω αυτής θα μπορεί το κράτος να μετράει το σύνολο των διαδικασιών μεταξύ κράτους και πολίτη.

Τέλος, ανέφερε ότι θα δοθούν 200 εκατ. ευρώ στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος για να αποκτήσει η Ελλάδα δικούς της μικροδορυφόρους με στόχο, όχι μόνο τις τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες, αλλά και την Πολιτική Προστασία και τη διαχείρισης των συνόρων.

Διαβάστε επίσης

Αλλάζω συσκευή: Τι επιταγή παίρνετε με βάση το εισόδημα (πίνακας)

Μύλοι Αλλατίνη: Βγαίνει στο σφυρί το ιστορικό βιομηχανικό συγκρότημα (pics) 

Κι όμως… τα ισχυρότερα διαβατήρια είναι της Ασίας – Ποια η θέση της Ελλάδας

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts