ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ωραίος, σπουδαίος! Δεν σταματά να τους νικά ακόμη και τραυματισμένος

Του αρέσει, συμπεραίνω, να λειτουργεί υπό καθεστώς πίεσης! Αν το καταληκτικό του χρόνου και της προσπάθειας, για τους περισσότερους από μας αποβαίνει καταστροφικό – λόγω αγχους, για τον Μιλτιάδη Τεντόγλου είναι η πόρτα της ευτυχίας! Χτύπησε το πόδι του στην πρώτη προσπάθεια, δεν μπορούσε να διανοηθεί όμως ότι δεν θα νικούσε.

του Θοδωρή Σαλαντή
[email protected]   
follow me @salantistheo

Πάντα προλαβαίνει, πάντα επιτυγχάνει στο τέλος. Θέλει να γεμίζει το σώμα του επινεφρίνη, πρέπει η αδρεναλίνη του να χτυπά κόκκινο. Και εκεί να έρθει η απόδραση από την δύσκολη κατάσταση.

Έτσι και στην Καλαμάτα. Στην συμμετοχή του στο διεθνές μίτινγκ Παπαφλέσσεια. Φύλαγε για την τελευταία του προσπάθεια το άλμα στα 8.22μ! Μεγάλο άλμα, υποχρέωση του ονόματος και της προσωπικής του διαδρομής. Άφησε δεύτερο τον Τομπίας Μόντλερ, τον πρωταθλητή Σουηδίας και δεύτερο παγκόσμιο πρωταθλητή που κρατούσε τα ηνία του αγώνα στα πέντε πρώτα άλματα με 8.10μ. Στο τέλος ο Μίλτος τον κέρασε άλλη μια ήττα!

Πως το λέγαμε στο ποδόσφαιρο καλός ο αγώνας αλλά στο τέλος νικάνε πάντα Γερμανοί, έτσι και στο μήκος ανδρών ο Μιλτιάδης δημιουργεί μια δική του ιστορία. Στο τέλος νικάει πάντα ο Τεντόγλου. Κάνει όσο χρειάζεται για να έρθει πρώτος. 

Ο αγωνας στην Καλαμάτα ήταν για τον Τεντόγλου, μία δυνατή προπόνηση. Έτσι μπήκε έτσι τον αντιμετώπισε. Είχε ένα μεγάλο άκυρο άλμα γύρω στα 8.50μ και στο τέλος νίκησε με 8.22μ!

Μετά το πρώτο του άλμα είχε ενόχληση στο πόδι. Άφησε το δεύτερο, δεν προσπάθησε καν. «Ελπίζω να μην είναι κάτι σοβαρό. Με ενόχλησε το πόδι μου. Χτύπησα στο πρώτο άλμα και στη συνέχεια έπρεπε να είμαι προσεκτικός. Δεν ήταν ο αγώνας, δεν εξελίχθηκε όπως τον είχα σκεφτεί και φανταστεί» μας αποκάλυψε ο χρυσός Ολυμπιονίκης.

Ο σούπερσταρ του ελληνικού στίβου ξεκινά για το 2022 την πορεία του με μεγάλα άλματα. Το πρώτο μίτινγκ της Ελλάδας επέστρεψε! Η Καλαμάτα και τα Παπαφλέσσεια άνοιξαν το χορό του ελληνικού στίβου και ο Μίλτος αυτοσχεδιάζει την διαδρομή του μέχρι το παγκόσμιο. Με ωραία και σπουδαία!

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts