ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Όμιλος Γκριμάλντι: Ενισχύει το μεταφορικό του δίκτυο στη Β. Ευρώπη και σε περισσότερα από 140 λιμάνια

Νέα γραμμή μεταξύ Κορκ και Αμβέρσας με το Eurocargo Bari ένα σύγχρονο περιβαλλοντικά βιώσιμο ro-ro που θα βελτιώσει σημαντικά το αποτύπωμα άνθρακα των μεταφορών μεταξύ Ιρλανδίας και Ευρώπης

Ενισχύει τη θέση του στην Ιρλανδία ο Όμιλος Γκριμάλντι εγκαινιάζοντας από τον Μάιο υπηρεσία μεταφοράς οχημάτων μεταξύ Αμβέρσας και Κορκ. Τα δρομολόγια θα είναι δύο την εβδομάδα. Με τ η κίνηση αυτή ο ναπολιτάνικος όμιλος δυναμώνει  και το δίκτυο μεταφορών που έχει σε περισσότερα από 140 λιμάνια παγκοσμίως. Επιπροσθέτως βελτιώνει  τον χρόνο μεταφοράς και την αποτελεσματικότητα της υπηρεσίας μεταφοράς για  εμπορευμάτων με προορισμό την Αμβέρσα, τον κύριο κόμβο του Ομίλου  στη Βόρεια Ευρώπη.

Ο Όμιλος Grimaldi δραστηριοποιείται στην  Ιρλανδία  για σχεδόν 25 χρόνια. Χάρη στην επιτυχημένη συνεργασία με την εταιρεία Port of Cork, αυτή τη στιγμή εκτελεί μια τακτική υπηρεσία ro-ro και εμπορευματοκιβωτίων που συνδέει απευθείας το Cork με τη Βόρεια Ευρώπη και τη Μεσόγειο και  μέσω μεταφόρτωσης στην Αμβέρσα, με προορισμούς στη Βόρεια και Νότια Αμερική, τη Δυτική Αφρική και τη Ρωσία .

Το πλοίο που θα δρομολογηθεί στη γραμμή στην υπηρεσία Aμβέρσα-Κορκ  θα είναι το  υπό  ιταλική σημαία ro-ro  “Eurocargo Bari”. Είναι μήκους   200 μέτρων, πλάτους  26,5 μέτρων, ολικής χωρητικότητας 32.632 τόνων και αναπτύσσει υπηρεσιακή ταχύτητα  23 κόμβων. Μπορεί να μεταφέρει 3.850 γραμμικά μέτρα τροχαίου φορτίου καθώς και 200 αυτοκίνητα, χάρη στα ανυψωτικά καταστρώματά του.

Το Eurocargo Bari είναι ένα σύγχρονο περιβαλλοντικά βιώσιμο πλοίο ro-ro που θα βελτιώσει σημαντικά το αποτύπωμα άνθρακα των μεταφορών μεταξύ Ιρλανδίας και Ευρώπης.

Με  δεδομένο ότι η Αμβέρσα βρίσκεται πολύ πιο κοντά στους κύριους τόπους παραγωγής της Ευρώπης και σε καταναλωτικές αγορές σε σύγκριση με άλλα γειτονικά λιμάνια, η υπηρεσία θα αποφέρει πρόσθετα περιβαλλοντικά οφέλη καθώς τα φορτηγά και τα ρυμουλκούμενα θα πρέπει να καλύπτουν οδικώς μικρότερες αποστάσεις.

«Αυτή είναι σίγουρα μια καίρια στιγμή για τους Ιρλανδούς εισαγωγείς και εξαγωγείς καθώς αναγκάζονται να ξαναπροσαρμόσουν τις αλυσίδες εφοδιασμού τους σε ένα πιο ευρωκεντρικό μοντέλο», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, ο Εμάνουλε Γκριμάντι:

 «Αποφασίσαμε λοιπόν να ενισχύσουμε περαιτέρω τη δέσμευσή μας για την ιρλανδική οικονομία και να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των πελατών μας επεκτείνοντας τις δραστηριότητές μας στη χώρα και αναβαθμίζοντας τις υπηρεσίες μεταφοράς μας. Αυτή η θαλάσσια σύνδεση μεταξύ του κόμβου της Αμβέρσας και του λιμανιού του Κορκ θα αποτελέσει μια εξαιρετικά ανταγωνιστική και πιο φιλική προς το περιβάλλον εναλλακτική λύση στη βρετανική γέφυρα εδάφους ».

Ο Όμιλος σχεδιάζει να προσθέσει χωρητικότητα και να βελτιώσει περαιτέρω την εξυπηρέτηση της γραμμής  Αμβέρσας-Κορκ στο εγγύς μέλλον.

Διαβάστε ακόμη:

Το σχέδιο για να εξοφλήσουν δήμοι και κρατικοί φορείς τα χρέη στους ιδιώτες

ΕΕ: Έτοιμη η Ελλάδα να δοκιμάσει το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts