ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

«Όχι της Σακοράφα στη συνέλευση για να μην καταγραφεί μειοψηφική απήχηση στα σωματεία»

Η κίνηση για την Αναγέννηση του κλασικού αθλητισμού, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται στην απουσία του στίβου από την Ολυμπιακή επιτροπή μετά από επιλογή της προέδρου του ΣΕΓΑΣ, τονίζοντας τη «θλιβερή εικόνα της ομοσπονδίας.

Η Αναγέννηση σημειώνει και την άρνηση της Σοφίας Σακοράφα να πάει σε έκτακτη γενική συνέλευση όπως ορίζει το καταστατικό της ΕΟΕ και η νομική γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου του ΣΕΓΑΣ καθώς φοβάται την καταγραφή μειοψηφίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η δυσάρεστη εικόνα της απουσίας του ΣΕΓΑΣ από την κορυφαία στιγμή της ανάδειξης της νέας ηγεσίας της Ε.Ο.Ε. (Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή) συνεχίζεται με την απουσία εκπροσώπησης της Ομοσπονδίας μας από την Ολομέλεια της Ε.Ο.Ε.
Αυτό σημαίνει ότι για πρώτη φορά στα χρονικά ο Στίβος, το κορυφαίο Ολυμπιακό άθλημα, δεν έχει λόγο όχι μόνο για την συγκρότηση της Ε.Ο.Ε. αλλά και για το πλαίσιο της νέας Ολυμπιακής προετοιμασίας ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, το 2024.
Θλιβερή είναι η εικόνα της Ομοσπονδίας, με απόλυτη ευθύνη της καταρρέουσας και κρυπτόμενης διοίκησης Σακοράφα, η οποία προτίμησε να μην συγκαλέσει έκτακτη Γενική Συνέλευση για εκλογή εκπροσώπου στην Ε.Ο.Ε. όπως επιβάλλεται από το καταστατικό, έτσι ώστε να μην καταγραφεί η μειοψηφική της απήχηση στα σωματεία της χώρας.
Το αποτέλεσμα είναι η θέση του εκπροσώπου της μεγαλύτερης ομοσπονδίας της χώρας να παραμένει κενή και να είναι απούσα η ομοσπονδία από τα αθλητικά δρώμενα της πατρίδας μας.
Αυτή η καταγραφή δεν θα αργήσει να γίνει και θα αναγκαστεί η διοίκηση Σακοράφα να έρθει αντιμέτωπη με τα έργα και τις ημέρες της. Εκεί δεν θα την σώσουν ούτε τα παπαγαλάκια της, ούτε οι κρυπτόμενοι «ηρακληδείς του στέμματος», οι οποίοι έχουν εγκατασταθεί εντελώς παρατύπως στα γραφεία της ομοσπονδίας.
Εμείς θα επαναλάβουμε το αίτημα μας για διαφάνεια των συνεδριάσεων του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ και των επιτροπών της ομοσπονδίας (ειδικά αυτών των οικονομικών, του υψηλού αθλητισμού και των αγώνων) με ανοικτές συνεδριάσεις για τα σωματεία, τους αθλητές, τους προπονητές, τους κριτές και τους βετεράνους, έτσι ώστε να αποκαλυφθεί ποιοί είναι άλαλοι και ενοχικά σιωπηλοί σε όλες τις συνεδριάσεις των οργάνων, (αλλά λαλίστατοι στην διαστρέβλωση και την παραφιλολογία και τον ψιθυρισμό στα πρόθυμα παπαγαλάκια της διοίκησης), ποιοι θέλανε να κόψουν την Εθνική Ομάδα Κ20 για το Παγκόσμιο στο Ναιρόμπι με τα αστεία επιχειρήματά τους (και ξεδιάντροπα πανηγυρίζοντας δίπλα στα παιδιά μας που διακρίθηκαν, στην επιστροφή τους), αλλά και ποιοι ψηφίζουν άκριτα συμβάσεις τις οποίες δεν έχει στα χέρια του κανένα μέλος του ΔΣ!
Για τελευταία φορά καλούμε την κ.Σακοράφα να ανοίξει τις συνεδριάσεις του ΔΣ και των επιτροπών, έτσι ώστε να πληροφορηθούν όλα τα σωματεία τι έχει γίνει και τι γίνεται με τον Μαραθώνιο, γιατί λαμβάνουν τα μέλη του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ εξώδικα από συνεργάτες του Μαραθωνίου, μέσω των οποίων αναζητούνται εκατομμύρια ευρώ από τον ΣΕΓΑΣ και για ποιούς λόγους μέσα σε τρείς μήνες η κ. Σακοράφα έχει ξηλώσει 2 διευθυντές μαραθωνίου και έχουν ακολουθήσει απανωτές αποχωρήσεις πολλών στελεχών, θέτοντας σε κίνδυνο την διοργάνωση και δημιουργώντας κλίμα απαξίωσης και κατάρρευσης της μεγαλύτερης διοργάνωσης που μέχρι τώρα έχει διεκπεραιώσει ο ΣΕΓΑΣ.
Επειδή η «διοίκηση Σακοράφας» πιστεύει ότι διαχειρίζεται «το χωράφι του παππού της» και λησμονεί ότι εξελέγη οριακά πριν έξι μήνες με την στήριξη αυτών που σήμερα λοιδωρεί, απαξιώνει και εξοβελίζει από την πυραμίδα του ΣΕΓΑΣ, θα της θυμίσουμε ότι η περίοδος χάριτος τελειώνει και δεν μπορεί να γίνει ανεκτή τέτοιου είδους συμπεριφορά. Για το τέλος, της θυμίζουμε ότι η δυτικού τύπου αστική δημοκρατία δεν χαρακτηρίζεται από αδιέξοδα αλλά έχει όλους τους μηχανισμούς εξεύρεσης λύσης.
Ενίοτε και λυτρωτικής…

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr