ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

1η Ιανουαρίου 2023 ξεκινά για το στίβο η περίοδος πρόκρισης στους Ολυμπιακούς

Για αρκετά Ολυμπιακά αθλήματα η περίοδος πρόκρισης για τους Αγώνες του Παρισιού το 2024, έχει ξεκινήσει και οι πρώτες προκρίσεις έχουν ήδη δοθεί. Για τον βασιλιά των Ολυμπιακών στίβο, η περίοδος πρόκρισης ξεκινά την 1η Ιανουαρίου 2023.

του Γιώργου Κατσαρου
[email protected]

Η αναβολή των Αγώνων του Τόκιο το 2020, είχε παρατείνει την περίοδο πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς κατά ένα χρόνο. Ωστόσο η περίοδος πρόκρισης σε κανονικές συνθήκες είναι 18 μήνες και για το 2024, η 1η Ιανουαρίου 2023 θα σημάνει την έναρξη για τα αγωνίσματα του μαραθωνίου, των 10.000μ, του βάδην, των συνθέτων και των σκυταλοδρομιών. Μπορεί μέχρι τότε να μην έχουν γίνει γνωστά τα όρια, όμως οι προπονητές γνωρίζουν τι επίδοση πρέπει να κυνηγήσουν οι αθλητές και οι αθλήτριες τους και δεν αποκλείεται το ποδαρικό στην ελληνική Ολυμπιακή ομάδα του στίβου να το κάνει το βάδην.
Στο συμβούλιο της World Athletics που θα πραγματοποιηθεί το Μάρτιο θα επικυρωθούν τα όρια πρόκρισης και θα αποσταλούν σε όλες τις εθνικές Ολυμπιακές επιτροπές και την εθνικές ομοσπονδίες και από την 1η Μαΐου θα ξεκινήσει ξη περίοδος πρόκρισης για όλα τα υπόλοιπα αγωνίσματα του σταδίου.
Η ίδια περίοδος αφορά και το ranking όπου οι αθλητές και οι αθλήτριες θα χρειαστούν πέντε αξιολογημένους (3 για τα αγωνίσματα που ξεκινά η πρόκριση τον Ιανουάριο) από την World Athletics αγώνες καθώς και τον απαραίτητο αριθμό αιφνίδιων ελέγχων ντόπινγκ.
Όσον αφορά στα όρια, υπάρχει εικόνα για το που θα κινηθούν αρκεί κάποιος να δει αυτά του παγκοσμίου της Βουδαπέστης το 2023 (διαβάστε εδώ). Σίγουρα θα είναι πιο δύσκολα όπως συμβαίνει πάντα και δε θα πρέπει να ξεχνάμε πως το 2021 οι επιδόσεις στο Τόκιο ήταν… διαστημικές. Μια μια στις επιδόσεις που έκλεισαν οι ημιτελικοί στο Αγώνες του 2021 αρκεί.
Το σίγουρο είναι πως τα όρια του Παρισιού θα είναι τα πιο δύσκολα που έχει βάλει World Athletics για Ολυμπιακούς.

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts