ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

3 καταγγελίες χειραγώγησης στην ιστιοπλοΐα αγνοούνται από την πολιτεία (video)

Το θέατρο του παραλόγου βιώνουμε τα τελευταία 24ωρα καθώς ομοσπονδία πάλης και πολιτεία καλούν τον Γιωρίκα Πιλίδη να δώσει εξηγήσεις περί χειραγώγησης αγώνα ενώ την ίδια στιγμή, δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον για τρεις καταγγελίες που έγιναν στην ιστιοπλοΐα.

του Θανάση Νικολάου
[email protected] follow me@ThanNikolaou

Από ότι φαίνεται, το Survivor είναι καλύτερο μέσο προβολής καθώς τα αντανακλαστικά της πολιτείας (με δημόσια τοποθέτηση του υφυπουργού αθλητισμού) ήταν ταχύτατα ακολουθώντας την αντίδραση της ΕΛΟΠ (ομοσπονδία πάλης) που ήταν επιπέδου… Γιουσέιν Μπολτ.

Όταν ο Γιωρίκας Πιλίδης βγει από το Survivor, θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις. Αυτό μπορεί να συμβεί σε ένα μήνα ή το ερχόμενο καλοκαίρι ή και… ποτέ. Σημειωτέον, όπως ακούγεται και στο επίμαχο βίντεο από την εκπομπή Survivor, η διοργάνωση που αναφέρεται ο Πιλίδης είναι ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Στην καριέρα του έχει αγωνιστεί σε τρεις τελικούς ευρωπαϊκού πρωταθλήματος όλων των ηλικιακών κατηγοριών. Κέρδισε του δύο και έχασε τον έναν από τον αθλητή όμως που αυτή τη στιγμή είναι το Νο1 στον κόσμο.
Το 2016 κέρδισε το χρυσό στα 54κ κόντρα στον Αρσέν Χαρουτουνιάν από την Αρμενία. Το 2017 ήταν νικητής στον τελικό των 58κ κόντρα στο Ρώσο Αρτίς Ορζάκ. Το 2019 στο Κ23 ήταν 2ος στα 61κ χάνοντας από τον Ρώσο, Αμπσαγκαντζί Μαγκομέντοφ (νυν κάτοχος του ευρωπαϊκού και παγκόσμιου τίτλου στ 61κ).

Την ίδια στιγμή, υπάρχουν τρεις επώνυμες καταγγελίες για χειραγώγηση αγώνα στην ιστιοπλοΐα. Δύο από αθλητές και μία από διεθνή κριτή. Από την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία δεν υπήρξε καμία αντίδραση. Αντιστοίχως καμία αντίδραση δεν υπήρξε και από την Πολιτεία η οποία σύμφωνα με τον υφυπουργό αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη: «Ο καθαρός αθλητισμός είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα».
Επαναλαμβάνουμε οι καταγγελίες είναι τρεις και υπάρχουν και σε ένορκες καταθέσεις. Πιο επίσημο δε γίνεται. Για να ενεργοποιηθεί η περίφημη πλατφόρμα ΕΠΑΘΛΑ που τόσο πολύ διαφημίστηκε τι άλλο πρέπει να γίνει;
Από τη συγκεκριμένη ομοσπονδία δεν περιμένουμε να διαβάσουμε τη θέση της, όταν απέφευγε να αναφέρεται στους ιστιοπλόους της ακόμα και όταν αυτοί αγωνίζονταν στους Ολυμπιακούς του Τόκιο (δύο αναφορές καθ’ όλη τη διάρκεια των Αγώνων). Από τον υφυπουργό όμως που κατ’ επανάληψη έχει τονίσει τα περί μηδενικής ανοχής, περιμένουμε να κινηθεί άμεσα και να μην αγνοήσει όσα καταγγέλουν δύο αθλητές και μια διεθνής κριτής.

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts