ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

30.000 απονομές συντάξεων τον Μάιο – Βραβεύτηκαν εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ

Ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης βράβευσε εργαζόμενους του φορέα με τις καλύτερες επιδόσεις στην αποκλιμάκωση των εκκρεμών συντάξεων

«Γκάζι» έχει πατήσει τους τελευταίους μήνες ο ΕΦΚΑ με στόχο την εκκαθάριση του στοκ των συντάξεων σε αναμονή, σπάζοντας ρεκόρ όλων των ετών λειτουργίας του, με 30.000 απονομές νέων συντάξεων τον Μάιο.

Μάλιστα, χθες ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης βράβευσε εργαζόμενους του φορέα με τις καλύτερες επιδόσεις στην αποκλιμάκωση των εκκρεμών συντάξεων. Στην εκδήλωση απονεμήθηκαν συνολικά 23 βραβεία στους υπαλλήλους, στις ομάδες εργασίας και στις διευθύνσεις του ΕΦΚΑ που παρουσίασαν την καλύτερη απόδοση στην έκδοση νέων συντάξεων.

Να σημειωθεί ότι η αρχή έγινε με τη λειτουργία του πράσινου κτιρίου στην οδό Κηφισίας, πριν από περίπου 8 μήνες, που ονομάζεται και «Στρατηγείο» του ΕΦΚΑ, καθώς εκεί η διοίκηση του φορέα, ο project Manager Μιχάλης Κεφαλογιάννης σε συνεργασία με την PwC και ομάδα εργαζομένων οργανώνουν τις υποθέσεις, επιλύουν προβλήματα και παράλληλα διαχειρίζονται δύσκολες υποθέσεις διαδοχικής ασφάλισης. Ηδη, έχουν διαχειριστεί πάνω από 25.000 εκκρεμή αιτήματα κύριων συντάξεων και έχουν εκδώσει πάνω από 17.500 συνταξιοδοτικές αποφάσεις. Πλέον, το πράσινο κτίριο λειτουργεί και ως κέντρο εκπαίδευσης διαδοχικής ασφάλισης για εισηγητές απ’ όλη την Ελλάδα.

Η οργάνωση αυτή του ΕΦΚΑ και η συνεργασία με υπαλλήλους –οι οποίοι αρκετές φορές βέβαια αποτέλεσαν και το εξιλαστήριο θύμα στην κριτική γιατί υπάρχει τόση καθυστέρηση– είχε ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με τα στοιχεία του φορέα, να μηδενιστούν οι εκκρεμότητες των ετών 2016, 2017 και 2018, ενώ παράλληλα δρομολογείται η οριστική αντιμετώπιση και των υπόλοιπων ληξιπρόθεσμων κύριων συντάξεων εντός του καλοκαιριού. Παράλληλα, όπως ανέφερε στην ομιλία του ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, οι εκδόσεις νέων συντάξεων τον Μάιο άγγιξαν τις 30.000, κάτι που αποτελεί ρεκόρ όλων των εποχών για τον ΕΦΚΑ και αποτυπώνει την πρόοδο που έχει συντελεστεί τους τελευταίους μήνες.

Αναλυτικά, απονεμήθηκαν 23 βραβεία εντασσόμενα σε 6 κατηγορίες βραβεύσεων με βάση ποσοτικά και ποιοτικά στοιχεία που αντλήθηκαν από τον Πύργο Ελέγχου του ΕΦΚΑ για την ηλεκτρονική παρακολούθηση των εκκρεμών συντάξεων.

Ενδεικτικά βραβεύθηκαν οι Περιφερειακές Υπηρεσίες Συντονισμού και Υποστήριξης (ΠΥΣΥ) Ηπείρου και Κέρκυρας για τη μείωση εκκρεμοτήτων κύριων συντάξεων κατά 51,5% μέσα σε 15 μήνες, Δυτικής Ελλάδας για τη μείωση εκκρεμοτήτων κύριων συντάξεων κατά 52,8% μέσα σε 15 μήνες, Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης για τη μείωση εκκρεμοτήτων κύριων συντάξεων κατά 61,7% μέσα σε 15 μήνες αλλά και το ΝΑΤ για τη μείωση εκκρεμοτήτων κύριων συντάξεων κατά 73,3% μέσα σε 15 μήνες, το τ. ΤΣΑΥ για τη μείωση εκκρεμοτήτων κύριων συντάξεων κατά 71,8% μέσα σε 15 μήνες και η Ομάδα του τ. ΤΑΠ – ΔΕΗ – Ενταχθέντα Ταμεία για τη μείωση εκκρεμοτήτων κύριων συντάξεων κατά 70,8% μέσα σε 15 μήνες.

Διαβάστε ακόμα: 

Η μάχη της Δωδώνης, τα δυο διαζύγια και το buzzer beater για το σπίτι 

AAA Green Energy: Με ελληνο-γερμανική «σφραγίδα» το νέο mega φωτοβολταϊκό των 150 MW στα Φάρσαλα

Μελίνα Τραυλού: Δεν είναι υπό διερεύνηση από την ΕΕ το φορολογικό σύστημα της Ελληνικής Ναυτιλίας

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts