ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

8ος για την πρόκριση με ράνκινγκ ο Γκιώνης

Η κατάταξη του Απριλίου επιφύλαξε μικρή αλλαγή για τον Παναγιώτη Γκιώνη. Από το Νο49 τον Μάρτιο υποχώρησε στο Νο52 κι από την 7η  θέση ανάμεσα στους αθλητές, που δεν έχουν πάρει ακόμη την πρόκριση για το Τόκιο, πήγε στην 8η.

Τον Γκιώνη προσπέρασε ο Τσέχος Πάβελ Σίρουτσεκ, ο οποίος μέσα στον προηγούμενο μήνα πήρε μέρος και στα δύο όπεν του Middle East Hub στο Κατάρ, το WTT Contender και το WTT Star Contender. Ο Έλληνας άσος περίμενε αυτή την αλλαγή, η οποία ωστόσο δεν μικραίνει καθόλου την προοπτική της πέμπτης ολυμπιακής συμμετοχής του. Οι θέσεις πρόκρισης, που θα δοθούν από τον Ολυμπιακό πίνακα, θα οριστικοποιηθούν αφού τελειώσουν όλα τα ηπειρωτικά Προολυμπιακά τουρνουά και μπορεί να είναι ακόμη και 13. Ο Γκιώνης έχει τώρα μπροστά του το προ-Ολυμπιακό της Ευρώπης και την ίδια ώρα παραμένει σε ευνοϊκό σημείο για να πάρει, εφόσον χρειαστεί, το πολυπόθητο εισιτήριο μέσω ράνκινγκ. Το άδικο για τον κορυφαίο αμυντικό είναι ότι δεν αξιολογήθηκε το παγκόσμιο προ-Ολυμπιακό της Ντόχα, που επίσης έγινε τον Μάρτιο καθώς με τα αποτελέσματά του θα είχε σίγουρα βελτίωση και θα ήταν πιο άνετος στην υπόθεση Τόκιο. Υπολογίστηκαν μόνο τα διαδοχικά επαμειβόμενα όπεν και γι’ αυτό ο Σίρουτσεκ είχε το βαθμολογικό όφελος. Τον Ιούνιο είναι το καθοριστικό χρονικό σημείο για τις προκρίσεις μέσα από το ranking list. Ανεπίσημα η διεθνής ομοσπονδία επιτραπέζιας αντισφαίρισης (ITTF) έχει πει ότι δεν θ’ αξιολογηθεί καμία άλλη διοργάνωση μέχρι τότε κι αν είναι έτσι τότε δεν θα προκύψει και καμία ουσιαστική βαθμολογική διαφοροποίηση.

Θυμίζουμε πως το Olympic Qualification Ranking κυκλοφορεί κάθε μήνα, περιλαμβάνει αθλητές και αθλήτριες, που μπορούν να αγωνιστούν στο Ολυμπιακό τουρνουά και προχωρά με βάση τις αρχές του εβδομαδιαίου, από φέτος, ITTF Table Tennis World Ranking.

Μπορείτε να δείτε το Ολυμπιακό ράνκινγκ στο παρακάτω αρχείο:

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts