ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

9.300.000€ στις Εθνικές ομάδες

Σημαντική οικονομική ενίσχυση λαμβάνουν οι Εθνικές ομάδες από τη φορολόγηση των κερδών του στοιχήματος, δίνοντας σημαντική ανάσα στα ταμεία των ομοσπονδιών.

Συνολικά 9,3 εκατομμύρια ευρώ αναλογούν για τις Εθνικές ομάδες στις αντίστοιχες ομοσπονδίες τους, θα διατεθούν τις προσεχείς εβδομάδες, μόλις ολοκληρωθεί η κατάθεση των απαραίτητων στοιχείων τους στον «Χίλωνα».
Για τον υπολογισμό του ποσού που θα λάβουν, λαμβάνονται υπόψιν τα εξής κριτήρια:
– Διακρίσεις της Εθνικής ομάδας (1 μονάδα για κάθε εκατοστό στη βαθμολογία, ως προς τις διακρίσεις από το σύστημα αξιολόγησης «Χίλων»)
– Έξοδα εκάστης ομοσπονδίας για τις Εθνικές της ομάδες (0.001 μονάδα για κάθε ευρώ εξόδων, όπως αυτά προκύπτουν από τον απολογισμό που κατατίθεται).
– Για τις Εθνικές ομάδες ποδοσφαίρου (ΕΠΟ), μπάσκετ (ΕΟΚ), βόλεϊ (ΕΟΠΕ), πόλο (ΚΟΕ) και χάντμπολ (ΟΧΕ), προσαυξάνεται το ποσό που τους αναλογεί, με βάσει τα ανωτέρω, κατά 10%.

* Στις Εθνικές ομάδες που αντιστοιχούν σε Ολυμπιακές ομοσπονδίες θα κατανεμηθεί το 75% του αναλογούντος στην κατηγορία ποσού, το 10% στις Εθνικές ομάδες που αντιστοιχούν σε μη Ολυμπιακές ομοσπονδίες και το 5% στις Εθνικές ομάδες που αντιστοιχούν σε Παραολυμπιακές ομοσπονδίες.

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts