ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Aπογοητευτικά και τα αποτελέσματα για την Ρεμδεσιβίρη – Σε αναμονή η Johnson & Johnson

Άνθρακες φαίνεται να είναι ο θησαυρός σχετικά με την ρεμδεσιβίρη για την καταπολέμηση του COVID-19 – Την ίδια ώρα τα κρούσματα στην Ευρώπη αυξάνονται, καθώς το δεύτερο κύμα της πανδημίας είναι σε εξέλιξη

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι το αντιικό φάρμακο της ουσίας Ρεμδεσιβίρης της Gilead Sciences Inc., είχε μικρή ή καθόλου επίδραση στη διάρκεια νοσηλείας των ασθενών με COVID-19 ή στις πιθανότητες επιβίωσης από τη νόσο.

Επιπλέον, η Johnson & Johnson με νέα ανακοίνωση σχετικά με τη διακοπή της δοκιμής εμβολίων επισημαίνει ότι η ανεξάρτητη επιτροπή που έχει αναλάβει τη δοκιμή θα χρειαστεί ακόμα λίγες ημέρες προκειμένου να αξιολογήσει τις αιτίες που οδήγησαν στην εμφάνιση «σπάνιας ασθένειας» σε έναν από τους εθελοντές της δοκιμής, σύμφωνα με το Reuters. Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία έχει προχωρήσει σε προσωρινή διακοπή των κλινικών δοκιμών.

Η Ευρώπη «στο κόκκινο»

Την ίδια ώρα η κατάσταση σε Γερμανία και Γαλλία παραμένει ανησυχητική. το Το γερμανικό Ινστιτούτο Robert Koch (RKI) χτυπάει καμπανάκι κινδύνου για τις αντοχές των ευρωπαϊκών χωρών.

Στη Γερμανία, τα νέα κρούσματα αυξήθηκαν μετά το επίπεδο – ρεκόρ της Πέμπτης (6.638 κρούσματα), προσθέτοντας 7.344 νέες μολύνσεις που οδήγησαν σε σύνολο 348.557 κρουσμάτων. Ο αριθμός των θανάτων, ωστόσο, φαίνεται να υποχωρεί από 33 χθες σε 24 , με τον συνολικό αριθμό απωλειών να διαμορφώνεται 9.734.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού ξεπέρασε τις 30.000 στη Γαλλία σε 24 ώρες, για πρώτη φορά μετά την έναρξη διεξαγωγής τεστ σε ευρεία κλίμακα, σύμφωνα με τα στοιχεία της υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας της Γαλλίας που δόθηκαν την Πέμπτη στη δημοσιότητα.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού εντός 24 ωρών ανήλθε σε 30.621, με τις μολύνσεις αθροιστικά να ανέρχονται σε 809.684 από την αρχή της πανδημίας. Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, 88 άνθρωποι υπέκυψαν στη νόσο, με τους θανάτους να ανέρχονται συνολικά σε 33.125.

Το ποσοστό των θετικών τεστ κορωνοϊού (ποσοστό των ατόμων που διαγνώσθηκαν θετικοί στη νόσο σε σχέση με όλα τα άτομα που εξετάστηκαν) συνεχίζει να αυξάνεται, φτάνοντας στο 12,6% (12,2% την Τετάρτη). Για αρκετές ημέρες, οι νέες εισαγωγές στις μονάδες εντατικής θεραπείας νοσοκομείων καταγράφουν σαφή ανοδική τάση: 171 ασθενείς τη Δευτέρα, 226 την Τρίτη, 193 την Τετάρτη και 219 την Πέμπτη.

1.741 ασθενείς με κορωνοϊό σε ΜΕΘ

Ο αριθμός των ασθενών με Covid-19 που νοσηλεύονται σήμερα σε ΜΕΘ ανέρχεται σε 1.741 ή 77 περισσότερους από την προηγούμενη ημέρα. Ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν είπε σήμερα ότι η Γαλλία διαθέτει 5.800 κρεβάτια σε ΜΕΘ.

Στο αποκορύφωμα της επιδημίας, στις αρχές Απριλίου, περισσότεροι από 7.000 ασθενείς νοσηλεύονταν σε ΜΕΘ, και στη συνέχεια ο αριθμός αυτός μειώθηκε αισθητά μέχρι τα τέλη Ιουλίου. Έκτοτε, αυξάνεται σταθερά. Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν διέταξε την Τετάρτη απαγόρευση της κυκλοφορίας κατά τις νυχτερινές ώρες στο Παρίσι και σε πολλές άλλες μεγάλες πόλεις της Γαλλίας, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts