ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ABAΞ: Επιβεβαιώνει την αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή για τη Volterra  

Οι εξελίξεις συμπίπτουν με την εν εξελίξει ενεργειακή κρίση και τη σημαντική αύξηση των ενεργειακών τιμών στην χονδρική αγορά

Tα σενάρια περί αναζήτησης στρατηγικού επενδυτή για τη Volterra επιβεβαιώνει ο ΑΒΑΞ. Μάλιστα, η κατασκευαστική εταιρεία έχει ήδη προσλάβει χρηματοοικονομικό σύμβουλο, προκειμένου να «τρέξει» τη διαδικασία. 

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει οριστική κατάληξη των συζητήσεων ή οποιαδήποτε συμφωνία για τη μεταβίβαση της θυγατρικής ή μέρους αυτής. 

Όπως είχε γράψει, πάντως, και το newmoney, η διαδικασία είναι σε προχωρημένο στάδιο, με την Eurobank να είναι αυτή που έχει αναλάβει τον ρόλο του συμβούλου για λογαριασμό της ΑΒΑΞ. 

Ας σημειωθεί ότι η Volterra δραστηριοποιείται στον τομέα παραγωγής, εμπορίας και προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας – φυσικού αερίου.

Οι παραπάνω εξελίξεις, όπως είναι σαφές, συμπίπτουν με την εν εξελίξει ενεργειακή κρίση και τη σημαντική αύξηση των ενεργειακών τιμών στην χονδρική αγορά.  

Η ανακοίνωση της ΑΒΑΞ 

Σε συνέχεια της από 25.11.2021 χρηματιστηριακής ανακοίνωσης της ΑΒΑΞ ΑΕ (η «Εταιρεία») σχετικά με δημοσιεύματα αναφορικά με την θυγατρική Volterra AE, και κατόπιν σχετικής ανανέωσης του στρατηγικού της πλάνου, ενημερώνουμε το επενδυτικό κοινό ότι η Εταιρεία – υπό την καθοδήγηση χρηματοοικονομικού συμβούλου – έχει εκκινήσει διαδικασία συζητήσεων με ενδιαφερόμενους επενδυτές για την εν λόγω θυγατρική εταιρεία. Επί του παρόντος, δεν υπάρχει οριστική κατάληξη των συζητήσεων ή οιαδήποτε συμφωνία για μεταβίβαση της εν λόγω θυγατρικής ή μέρους αυτής. Η ΑΒΑΞ θα λάβει υπόψη την πιθανή διακοπή της σχετικής δραστηριότητας, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις του ΔΠΧΑ 5, στις οικονομικές καταστάσεις του 2021 οι οποίες θα δημοσιευτούν την 27.04.2022. Για οποιαδήποτε αλλαγή στα ανωτέρω, η Εταιρεία θα προβεί στις δέουσες γνωστοποιήσεις προς ενημέρωση του επενδυτικού κοινού. 

Διαβάστε επίσης:

Η Εurobank αγοράζει… Κύπρο, το πασχαλινό δώρο του κυρ-Παντελή στους τραπεζίτες και η ΑMG (των 350.000 ευρώ) του καριερίστα

Domes Resorts: Ντεμπούτο 5 αστέρων εκτός Ελλάδος στην πορτογαλική αγορά (pics)

Άλμα 24% στο φυσικό αέριο μετά το ρωσικό μπλόκο σε Πολωνία, Βουλγαρία

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts