ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

AHLA: Μειώνονται κατά 69% τα ταξίδια αναψυχής λόγω των αυξανόμενων κρουσμάτων Covid -19 στις ΗΠΑ | Το 42% ακυρώνει εντελώς

Οι Αμερικανοί ταξιδιώτες αναψυχής, σχεδιάζουν να μειώσουν σημαντικά τα ταξίδια τους λόγω αυξανόμενων κρουσμάτων COVID -19, με το 69% να σχεδιάζει να κάνει λιγότερα ταξίδια, το 55% να αναβάλλει τα υπάρχοντα ταξιδιωτικά σχέδια και το 42% να ακυρώνει τα υπάρχοντα σχέδια χωρίς επαναπρογραμματισμό, σύμφωνα με νέα εθνική έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την Morning Consult για λογαριασμό της American Hotel & Lodging Association (AHLA). Σχεδόν τρεις στους τέσσερις (72%) είναι πιθανό να ταξιδεύουν μόνο σε μέρη με οδική μετακίνηση.

Η νέα έρευνα υπογραμμίζει τις συνεχιζόμενες αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας στα ταξίδια και υπογραμμίζει την ανάγκη για στοχευμένη ομοσπονδιακή παρέμβαση, όπως ο Νόμος για την επιδότηση θέσεων εργασίας σε ξενοδοχεία.

Περισσότερες από μία στις πέντε θέσεις εργασίας σε ξενοδοχεία που χάθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας – σχεδόν 500.000 συνολικά – δεν θα έχουν καλυφθεί ξανά μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Για κάθε 10 άτομα που απασχολούνται άμεσα σε ένα ξενοδοχειακό ακίνητο, τα ξενοδοχεία υποστηρίζουν επιπλέον 26 θέσεις εργασίας στην κοινότητα, από εστιατόρια και λιανική έως εταιρείες παροχής υπηρεσιών σε ξενοδοχεία- που σημαίνει επιπλέον περίπου 1,3 εκατομμύρια επιπλέον θέσεις εργασίας, κινδυνεύουν επίσης.

Η έρευνα σε 2.200 ενήλικες πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 11 – 12 Αυγούστου 2021. Από αυτούς, 1.707 άτομα, ή το 78% των ερωτηθέντων, είναι ταξιδιώτες αναψυχής – δηλαδή, εκείνοι που δήλωσαν ότι μπορούν να ταξιδέψουν για αναψυχή το 2021. Τα βασικά ευρήματα μεταξύ των ταξιδιωτών αναψυχής περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

  • Το 69% είναι πιθανό να κάνει λιγότερα ταξίδια και το 65% πιθανότατα να κάνει μικρότερα ταξίδια
  • Το 42% είναι πιθανό να ακυρώσει τα υπάρχοντα ταξιδιωτικά σχέδια χωρίς σχέδια επαναπρογραμματισμού
  • Το 55% είναι πιθανό να αναβάλει τα υπάρχοντα ταξιδιωτικά σχέδια για μεταγενέστερη ημερομηνία
  • Το 72% είναι πιθανό να ταξιδεύει μόνο σε μέρη όπου μπορεί να οδηγήσει
  • Το 70% είναι πιθανό να ταξιδέψει με μικρότερες ομάδες

«Με τα κρούσματα COVID -19 να αυξάνονται και οι ταξιδιωτικές ανησυχίες να αυξάνονται καθώς μπαίνουμε τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες, η ξενοδοχειακή βιομηχανία βρίσκεται σε κομβικό σημείο. Αν δεν ενεργήσει το Κογκρέσο, οι μειώσεις ταξιδιών που σχετίζονται με την πανδημία θα συνεχίσουν να απειλούν την διαβίωση εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων σε ξενοδοχεία », δήλωσε ο Τσιπ Ρότζερς, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της AHLA. «Για περισσότερο από ένα χρόνο, οι υπάλληλοι ξενοδοχείων και οι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων σε ολόκληρη τη χώρα ζητούν από το Κογκρέσο μέτρα άμεσης ανακούφισης από την πανδημία. Αυτά τα δεδομένα υπογραμμίζουν γιατί ήρθε η ώρα να δράσει το Κογκρέσο».

Τα αποτελέσματα έρευνας AHLA που κυκλοφόρησαν πρόσφατα δείχνουν ότι οι επαγγελματίες ταξιδιώτες μειώνουν επίσης τα ταξιδιωτικά τους σχέδια εν μέσω αυξανόμενων κρουσμάτων COVID -19. Αυτό περιλαμβάνει το 67% που σχεδιάζει να κάνει λιγότερα ταξίδια, το 52% που πιθανόν να ακυρώσει τα υπάρχοντα ταξιδιωτικά του σχέδια χωρίς αναβολή και το 60% που προγραμματίζει να αναβάλει τα υπάρχοντα ταξιδιωτικά σχέδια.

Τα ξενοδοχεία είναι το μόνο τμήμα της βιομηχανίας της φιλοξενίας και αναψυχής που δεν έχει λάβει άμεσα βοήθεια παρά το γεγονός ότι είναι από τις πλέον πληγείσες δραστηριότητες.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η AHLA και η UNITE HERE, το μεγαλύτερο σωματείο εργαζομένων φιλοξενίας στη Βόρεια Αμερική, ένωσαν τις δυνάμεις τους για να καλέσουν το Κογκρέσο να ψηφίσει την δράση Save Hotel Jobs Act που εισήγαγαν ο γερουσιαστής Brian Schatz και ο Charlie Crist. Αυτή η δράση θα παράσχει στήριξη σε εργαζόμενους σε ξενοδοχεία, παρέχοντας τη βοήθεια που χρειάζονται για να επιβιώσουν μέχρι να επιστρέψουν τα ταξίδια σε επίπεδα προ πανδημίας.

ksd PRIMAGEL
adv

ΠΗΓΗ money-tourism.gr

Related Posts