ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Amazon: Κοντά σε συμφωνία έως 2,5 δισ. δολάρια για τη μετάδοση αγώνων της NFL

Η Amazon βρίσκεται σε πιο πλεονεκτική θέση σε σχέση με άλλες εταιρείες που έχουν επίσης εκφράσει ενδιαφέρον

Σε συζητήσεις για τα δικαιώματα της τηλεοπτικής μετάδοσης των κυριακάτικων αγώνων του πρωταθλήματος των ΗΠΑ βρίσκεται η Amazon με την ομοσπονδία φούτμπολ των ΗΠΑ (NFL).

Όπως αναφέρει το CNBC, η Amazon ενδιαφέρεται σοβαρά για πολυετή εξασφάλιση των δικαιωμάτων, ενώ βρίσκεται σε πιο πλεονεκτική θέση σε σχέση με άλλες εταιρείες που έχουν επίσης εκφράσει ενδιαφέρον.

Εξάλλου, τον Μάιο η Amazon προχώρησε σε συμφωνία 1 δισ. δολαρίων με την NFL για την αποκλειστική μετάδοση των αγώνων της Πέμπτης του αμερικανικού πρωταθλήματος, με έναρξη τη σεζόν 2022 – 2023.

Με τη συμφωνία αυτή, η Amazon Prime Video έγινε η πρώτη υπηρεσία streaming που απέκτησε αποκλειστικό πακέτο μετάδοσης των αγώνων της NFL.

Σύμφωνα με το CNBC, η NFL αναμένεται να ζητήσει από 2 έως 2,5 δισ. δολάρια για κάθε χρόνο, ενώ σκοπεύει να έχει ολοκληρώσει τις συζητήσεις μέχρι τα τέλη φεβρουαρίου 2022.

Η προηγούμενη συμφωνία της NFL είχε γίνει με τη DirecTV (η οποία τον προηγούμενο μήνα έγινε ανεξάρτητη από την AT&T), είχε ανανεωθεί το 2014 για οκτώ χρόνια και λήγει μετά τη σεζόν 2022 – 2023.

Διαβάστε ακόμη

Στους Αυστραλούς της Macquarie το 49% του ΔΕΔΔΗΕ με τίμημα-ρεκόρ – Στα 2,1 δισ. η αποτίμηση

Εφορία: Απανωτές πληρωμές μέχρι τέλος του μήνα – Το ημερολόγιο των ραντεβού

Apple: Ήττα για τον τεχνολογικό κολοσσό στη δίκη με την Epic Games

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts