ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Android 13: Κάνει πιο εύκολη υπόθεση το QR Scanning

Android, Android 13: Κάνει πιο εύκολη υπόθεση το QR Scanning

Android, Android 13: Κάνει πιο εύκολη υπόθεση το QR Scanning

Τώρα με την πανδημία και όλα αυτά τα πιστοποιητικά που έχουμε πάνω μας, τα QR Codes έχουν αποκτήσει μεγαλύτερη αξία. Η Google φαίνεται ότι επεξεργάζεται έναν διαφορετικό τρόπο ανάγνωσης QR Codes για το Android 13.

Παρόλο που τα QR Codes δεν είναι μία καινούρια υπόθεση, καθώς έχουν κάνει την εμφάνισή τους από το 1994, το οικοσύστημα του Android δεν είχε μέχρι σήμερα έναν κοινό τρόπο για να τα προσεγγίζει και να τα διαβάζει κανείς. Ο πιο διαδεδομένος τρόπος είναι με το κατέβασμα κάποιας εφαρμογής που θα αναλάμβανε να το κάνει αυτό.

Η κατάσταση στο Android 13 αναμένεται να είναι διαφορετική, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες που εμφανίστηκαν στο Internet. Έτσι, με το νέο λειτουργικό σύστημα θα υπάρχει η αντίστοιχη συντόμευση στην οθόνη κλειδώματος του τηλεφώνου, για να μπορεί κανείς να σκανάρει άμεσα ένα QR Code, χωρίς να είναι ανάγκη να ανοίξει πρώτα την κάμερα ή να εκκινήσει την ανάλογη εφαρμογή.

Η νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος Android αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της κατά τη διάρκεια του τρίτου ή τέταρτου τριμήνου του 2022.

Μεγαλωμένος στην Πάτρα, ο Τάσος Παπανικολάου λατρεύει τα smartphones και οποιοδήποτε gadget μπορεί να κάνει την ζωή του πιο εύκολη και ευχάριστη. Σπουδάζει ηλεκτρολόγος – μηχανικός και συνεργάζεται με εταιρείες Stem στην Ισπανία.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

ΠΗΓΗ TECHBLOG

Related Posts