ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Apple: Γιατί δεν είναι πλέον η πολυτιμότερη εταιρεία στον κόσμο – Ποιος κολοσσός κατάφερε να την εκθρονίσει

Την Τετάρτη, η μετοχή του γίγαντα της τεχνολογίας υποχώρησε στο -5,2% εν μέσω σφοδρής ύφεσης των μετοχών τεχνολογίας, με την χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας να διαμορφώνεται τελικά, στα 2,37 τρισεκατομμύρια δολάρια

Μετά από σχεδόν δύο χρόνια στην κορυφή, η Apple δεν θεωρείται πια, ως η πολυτιμότερη εταιρεία στον κόσμο.

Ειδικότερα, την Τετάρτη, η μετοχή του γίγαντα της τεχνολογίας υποχώρησε στο -5,2% εν μέσω σφοδρής ύφεσης των μετοχών τεχνολογίας, με την χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας να διαμορφώνεται τελικά, στα 2,37 τρισεκατομμύρια δολάρια. 

Ο πετρελαϊκός κολοσσός Saudi Aramco, είναι η εταιρεία που κατάφερε να αποσπάσει την πρώτη θέση από τον κατασκευαστή iPhone. Η κεφαλαιοποίηση της Saudi Aramco άγγιξε τα 43 τρισεκατομμύρια δολάρια. Σημειώνεται πως αυτή είναι η πρώτη φορά που η Aramco βρίσκεται και πάλι στην κορυφή από το 2020.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το BBC, η τιμή της μετοχής της πετρελαϊκής εταιρείας στο Χρηματιστήριο της Σαουδικής Αραβίας έχει αυξηθεί κατά περίπου 30% μέχρι στιγμής φέτος. Αντίθετα, η τιμή της μετοχής της Apple έχει υποχωρήσει περίπου 20% από την αρχή του έτους.

Στο μεταξύ, ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ καταγράφει υψηλό 40 ετών. Οι κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο έχουν ανταποκριθεί στο πρόβλημα αυξάνοντας τα επιτόκια, γεγονός που έχει προκαλέσει την απομάκρυνση από πιο ριψοκίνδυνες επενδύσεις λόγω ανησυχιών ότι το υψηλότερο κόστος δανεισμού θα επιβραδύνει την οικονομική ανάπτυξη.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, και το Bitcoin υποχώρησε κάτω από τα 27.000 δολάρια. Το μεγαλύτερο και πιο δημοφιλές κρυπτονόμισμα σε ολόκληρο τον κόσμο έχει χάσει περίπου το 60% της αξίας του από τότε που έφτασε σε υψηλό ρεκόρ τον Νοέμβριο του περασμένου έτους.

Διαβάστε ακόμη

H TUI αναμένει «δυνατό καλοκαίρι» στα ταξίδια το 2022 (γράφημα)

«Κλείδωσε» για όλο το 2022 ο μειωμένος ΦΠΑ σε εστίαση, τουρισμό και μεταφορές

Το δράμα των αγορών, οι αγωγές για Ρεβυθούσα, οι (άλλοι) Άραβες του Αστέρα Βουλιαγμένης και οι φήμες για Βιοχάλκο 

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts