ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Apple: Η υπηρεσία αναγνώρισης μουσικής Shazam είναι διαθέσιμη ως Chrome Extension

Apple, Apple: Η υπηρεσία αναγνώρισης μουσικής Shazam είναι διαθέσιμη ως Chrome Extension

Apple, Apple: Η υπηρεσία αναγνώρισης μουσικής Shazam είναι διαθέσιμη ως Chrome Extension

Λίγο πριν το 2021 ρίξει αυλαία, η Apple φαίνεται να κυκλοφόρησε αθόρυβα μια νέα επέκταση Shazam για τους χρήστες του Chrome. Αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον εντοπισμό τραγουδιών που παίζονται χρησιμοποιώντας τη δημοφιλή υπηρεσία αναγνώρισης μουσικής.

Η Apple κατέχει το Shazam από το 2017, αλλά ακόμη και πιο πριν, η εφαρμογή είχε ενσωματωθεί σε συσκευές Apple σε επίπεδο λειτουργικού συστήματος. Σε iPhone ή Mac, οι χρήστες μπορούν να ζητήσουν από τη Siri να αναγνωρίσει οποιοδήποτε τραγούδι παίζει χωρίς να χρειάζεται η εφαρμογή Shazam.

Η λειτουργία είναι ενσωματωμένη στην επιλογή του iPhone ως Control Center, ενώ τώρα είναι διαθέσιμη και ως επιλογή εύκολης πρόσβασης για χρήστες Chrome σε υπολογιστές και Mac.

Μόλις εγκατασταθεί, η επέκταση του Shazam Chrome εντοπίζεται δίπλα στη γραμμή διευθύνσεων και ανοίγει μια διεπαφή Shazam που θα μπορεί να ακούει τι παίζει. Όταν η επέκταση αναγνωρίζει ένα τραγούδι, ανοίγει μια επιλογή αναπαραγωγής στο Apple Music. Εκεί όσοι είναι συνδρομητές μπορούν να ακούσουν ολόκληρο το τραγούδι.

Η επέκταση προσφέρει πρόσβαση στο ιστορικό τραγουδιών Shazam, ώστε οι χρήστες του Chrome να μπορούν να παρακολουθούν τα τραγούδια που έχουν εντοπίσει. Παράλληλα, παρέχει στίχους, μουσικά βίντεο και άλλα για τους συνδρομητές της Apple Music.

Η Apple δεν έχει διαφημίσει την επέκταση Shazam παρά μόνο στον ιστότοπο Shazam και η 9to5Google. Ίσως αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν προβλήματα.  Για ορισμένους χρήστες, η επέκταση Shazam δεν φαίνεται να λειτουργεί καθόλου. Πολλές κριτικές υποδηλώνουν ότι η επέκταση δεν μπορεί να αναγνωρίσει κανένα τραγούδι, ενώ κάποιοι αναφέρουν ότι λειτουργεί κανονικά.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

ΠΗΓΗ TECHBLOG

Related Posts