ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Apple: Οι apps πρέπει να προσφέρουν τρόπους διαγραφής προφίλ

Apple: Οι apps πρέπει να προσφέρουν τρόπους διαγραφής προφίλ

Apple: Οι apps πρέπει να προσφέρουν τρόπους διαγραφής προφίλ

Ένα νέο κανόνα στη λειτουργία των εφαρμογών θέλει να επιβάλλει η Apple από το 2022 και έπειτα, με καθολική χρήση. Η Apple θέλει να προσφέρουν όλες οι εφαρμογές τρόπους διαγραφής του λογαριασμού των χρηστών τους από το 2022 και μετά.

Το μήνυμα είναι σαφές προς τους developers που δημιουργούν τις εφαρμογές τους στο iOS, iPadOS και το macOS και δίνουν τη δυνατότητα στους χρήστες να δημιουργούν λογαριασμούς εκεί. Από τις 31 Ιανουαρίου 2022 και έπειτα, η Apple απαιτεί από τους developers να προσφέρουν μεθόδους διαγραφής του λογαριασμού τους στις εφαρμογές αυτές, όπως είχε ανακοινώσει στο Apple WWDC 2021, τον Ιούνιο. Η διαδικασία διαγραφής του λογαριασμού θα πρέπει να γίνεται μέσα από το περιβάλλον της ίδιας της εφαρμογής με απλές διαδικασίες.

Μία ακόμα απαίτηση της Apple είναι οι εφαρμογές να έχουν ένα κουμπί που να επιτρέπει την αναφορά ενός προβλήματος με μία εφαρμογή, προκειμένου να έχει ο κάθε χρήστης μίας εφαρμογής τη δυνατότητα της ενημέρωσης απευθείας στην Apple για ένα ζήτημα που τυχόν να αντιμετωπίζει με μία δεδομένη εφαρμογή.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

ΠΗΓΗ TECHBLOG