ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Apple: Ρεκόρ πωλήσεων το πρώτο τρίμηνο του 2022

Η Apple μόλις ανακοίνωσε τα τριμηνιαία αποτελέσματά της για το δεύτερο οικονομικό της τρίμηνο, το οποίο έληξε στις 26 Μαρτίου. Ουσιαστικά πρόκειται για το πρώτο τρίμηνο του έτους, κατά το οποίο η εταιρεία πέτυχε ρεκόρ πωλήσεων.

Συγκεκριμένα, η Apple είχε έσοδα 97,3 δισεκατομμύρια δολάρια, αυξημένα κατά 9% συγκριτικά με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021.

“Τα αποτελέσματα ρεκόρ αυτού του τριμήνου αποδεικνύουν την αμείλικτη εστίαση της Apple στην καινοτομία και την ικανότητά μας να δημιουργήσουμε τα καλύτερα προϊόντα και υπηρεσίες στον κόσμο. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να δούμε την ισχυρή ανταπόκριση των πελατών μας  στα νέα προϊόντα, καθώς και την πρόοδο που σημειώνουμε για να καταστεί ουδέτερο το αποτύπωμα άνθρακα σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού και τα προϊόντα μας έως το 2030. Δεσμευόμαστε, όπως πάντα, να είμαστε μια δύναμη για το καλό στον κόσμο — τόσο σε αυτό που δημιουργούμε όσο και σε αυτό που αφήνουμε πίσω μας”, δήλωσε ο CEO Tim Cook.

Αξίζει να πούμε πως ο οικονομικός διευθυντής της Apple, Luca Maestri, αποκάλυψε ότι το τμήμα Υπηρεσιών της εταιρείας σημείωσε ρεκόρ εσόδων όλων των εποχών αυτό το τρίμηνο, ενώ τα έσοδα από τις πωλήσεις iPhone, Mac, φορητών συσκευών, οικιακών προϊόντων και αξεσουάρ πέτυχαν επίσης ρεκόρ, όχι γενικό αλλά μόνο σε σύγκριση με τα προηγούμενα τρίμηνα Μαρτίου.

ΠΗΓΗ TECHBLOG

Related Posts