ΥΓΕΙΑ

Astellas: Εκστρατεία ενημέρωσης για τον καρκίνο του προστάτη

Στόχος της εκστρατείας είναι να παροτρύνει τους ασθενείς με καρκίνο του προστάτη να συνεχίσουν τη θεραπεία τους σε συνεννόηση και επικοινωνία με τον θεράποντα ιατρό τους.

«Τηρούμε αποστάσεις, αλλά όχι από τον γιατρό μας», είναι το κεντρικό μήνυμα εκστρατείας που διεξάγει η Astellas Ελλάδος, συνεχίζοντας τις δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του προστάτη.

Βασικό όχημα της ενημερωτικής εκστρατείας είναι ένα animation βίντεο, το οποίο θα προβληθεί σε ιατρικά και διαγνωστικά κέντρα. Πρωταγωνιστής είναι ένας άνδρας με καρκίνο του προστάτη. Ο άνδρας αυτός, ακολουθώντας μια διαδρομή, αντιμετωπίζει εμπόδια (τον ίδιο του τον δισταγμό) και δυσκολεύεται να συνεχίσει. Mια γυναίκα, η οποία συμβολίζει την σύντροφο και στήριγμά του, τον ενθαρρύνει να συνεχίσει τη διαδρομή του και κατ’ επέκταση τη θεραπεία του για τον καρκίνο, αφού στο τέρμα της διαδρομής βρίσκεται ένα ιατρείο.

Σύμφωνα με διεθνή στοιχεία, ο καρκίνος του προστάτη διαγιγνώσκεται ολοένα συχνότερα στους άνδρες. Είναι χαρακτηριστικά ότι το 2018 διαγνώστηκαν στην Ευρώπη 450.000 νέα περιστατικά, ενώ το 2012 ήταν 345.000.

Ειδικά για την Ελλάδα, οι νέες διαγνώσεις υπολογίζονται σε περίπου 6.500 για το 2018. Οι θάνατοι εκτιμάται ότι ανέρχονται σε περίπου σε 1.850 για το ίδιο διάστημα.

Σωτήρια η έγκαιρη θεραπεία

Εάν ο καρκίνος του προστάτη διαγνωστεί σε αρχικό στάδιο, το ποσοστό επιβίωσης στην πενταετία αγγίζει το 100%. Αντίθετα, εάν διαγνωστεί σε μεταστατικό στάδιο, το ποσοστό αυτό μειώνεται στο 30%. Το γεγονός αυτό καθιστά απαραίτητο τον τακτικό έλεγχο και τη συνέχιση της θεραπείας.

Αναφερόμενος στην εκστρατεία, ο κ. Χαράλαμπος Ναρδής, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Astellas τόνισε σχετικά: «Με την συνέχιση της ενημερωτικής εκστρατείας με κεντρικό μήνυμα “Τηρούμε αποστάσεις, αλλά όχι από τον γιατρό μας”, θέλουμε να παροτρύνουμε τους ασθενείς, να αναζητήσουν, σε συνεννόηση με τον ιατρό τους, τις κατάλληλες θεραπευτικές λύσεις ώστε να διαχειριστούν τη νόσο αποτελεσματικά. Στην Astellas θέτοντας σε προτεραιότητα τον Ασθενή και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του, συνεχίζουμε την αδιάκοπη προσπάθεια, πιστοί στη δέσμευσή μας για παροχή καινοτόμων και υψηλής ποιότητας θεραπευτικών επιλογών».

Related Posts