ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

AstraZeneca: Διπλασιασμός της παραγωγής εμβολίων στα 2 εκατ. δόσεις μέχρι το τέλος Ιανουαρίου

Η παραγωγή αναμένεται να φτάσει συνολικά το 1 εκατομμύριο δόσεις μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας αναφέρουν πηγές της ομάδας Oxford / AstraZeneca που αναπτύσσουν το εμβόλιο

Την αύξηση της παραγωγής του εμβολίου κατά του κορωνοϊού σε δύο εκατομμύρια δόσεις την εβδομάδα μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου σχεδιάζει η φαρμακοβιομηχανία AstraZeneca.

Δημοσίευμα των Τimes που επικαλείται πηγές της ομάδας Oxford / AstraZeneca αναφέρει ότι η παραγωγή αναμένεται να φτάσει συνολικά το 1 εκατομμύριο δόσεις μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας. «Το σχέδιο είναι στη συνέχεια να αυξηθεί γρήγορα η παραγωγή και μέχρι την τρίτη εβδομάδα του Ιανουαρίου θα πρέπει να φτάσουμε τα 2 εκατομμύρια την εβδομάδα», ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου έιχε παραγγείλει αρχικά 100 εκατομμύρια δόσεις, ενώ προχώρησε στην έγκρισή του στις 30 Δεκεμβρίου.

Το εμβόλιο των Oxford / AstraZeneca όπως και εκείνο των Pfizer/BioNTech χορηγείται σε δύο δόσεις. Ωστόσο οι υγειονομικές αρχές της χώρας άλλαξαν την στρατηγική των εμβολιασμών αποφασίζοντας να δώσουν προτεραιότητα στον εμβολιασμό όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων και να καθυστερήσουν τη χορήγηση της απαιτούμενης δεύτερης δόσης του εμβολίου σε αυτούς που έχουν ήδη εμβολιαστεί.

Η απόφαση που έχει αντιμετωπιστεί με σκεπτικισμό καθώς ο αρχικός προγραμματισμός για χορήγηση της δεύτερης δόσης εντός 28 ανατρέπεται και πλέον η δεύτερη δόση μπορεί να χορηγηθεί σε απόσταση έως 12 εβδομάδων από την πρώτη με άγνωστες συνέπειες για την επίτευξη ανοσοποίησης.

Διαβάστε ακόμα:

Κατώτατος μισθός: Πότε αναμένεται η αύξηση – Τι θα γίνει με τις τριετίες

Σούπερ μάρκετ: Τα προϊόντα που αποσύρονται από τα ράφια μέχρι 11 Ιανουαρίου

Γουόρεν Μπάφετ: Τι συμβουλεύει τους νέους ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts