ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

AstraZeneca: Λιγότερες από τις μισές δόσεις θα παραδώσει στην Ευρώπη

Κάτω από 90 εκατ. δόσεις θα λάβει η Ευρωπαϊκή Ένωση από την αγγλοσουηδική φαρμακευτική το δεύτερο τρίμηνο, έναντι 180 εκατ. που προβλέπει το συμβόλαιο που έχουν υπογράψει.

Η AstraZeneca αναμένει ότι θα παραδώσει λιγότερες από τα μισά εμβόλια που προβλέπει η συμφωνία που έχει υπογράψει με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το δεύτερο τρίμηνο, ανέφερε αξιωματούχος της Ε.Ε. στο Reuters την Τρίτη.

Ο αξιωματούχος, ο οποίος συμμετείχε σε συνομιλίες με την αγγλοσουηδική φαρμακευτική, ανέφερε ότι η εταιρεία διαμήνυσε στο μπλοκ κατά τη διάρκεια συναντήσων ότι θα «παραδώσει λίγοτερες από 90 εκατομμύρια δόσεις στο δεύτερο τρίμηνο».

Η συμφωνία της AstraZeneca με την Ε.Ε., η οποία διέρρευσε την περασμένη εβδομάδα, έδειξε ότι η εταιρεία έχει δεσμευτεί να προμηθεύσει το μπλοκ των 27 με 180 εκατομμύρια δόσεις το δεύτερο τρίμηνο.

«Επειδή εργαζόμαστε πολύ σκληρά για να αυξήσουμε την παραγωγικότητα της εφοδιαστικής μας αλυσίδας στην Ε.Ε. και κάνουμε ότι είναι δυνατό για να χρησιμοποιήσουμε την παγκόσμια εφοδιαστική μας αλυσίδα, ελπίζουμε ότι θα κατορθώσουμε να φέρουμε τις παραδόσεις πιο κοντά στα επίπεδα της συμφωνίας αγοράς» δήλωσε εκπρόσωπος της AstraZeneca.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία συντονίζει τις συνομιλίες με τους παραγωγούς των εμβολίων, αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο.

Διαβάστε περισσότερα

Χατζηπέτρου (ΕΑΤ): «Οι επιχειρήσεις αύξησαν τις θέσεις εργασίας κατά περίπου 9.000»

Γιατί ξαφνικά όλοι μιλάνε για πληθωρισμό: Το «καμπανάκι» στα ομόλογα και η θεωρία της πλήρους απασχόλησης

Επίσημο: Πτώση 76,5% στον ελληνικό τουρισμό το 2020 – Μόλις 7,37 εκατ. τουρίστες και 4,28 δισ. εισπράξεις

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts