ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Attica Bank: Πληροφορίες για 4 έως 6 προσφορές για την ΑΜΚ

Συνεδριάζει αύριο Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου το ΔΣ της τράπεζας για τα επόμενα βήματα

Έκλεισε στις 9 το βράδυ της Τρίτης το Virtual Data Room VDR της Attica Bank, όπου οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για 4 έως 6 προσφορές να έχουν υποβληθεί για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας, ενώ αύριο, Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου, στις 3 το μεσημέρι, συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο με σκοπό να εξετάσει τις επόμενες κινήσεις της.

Κατόπιν οι σύμβουλοι, Axia Ventures και Euroxx (οι οποίοι αναφέρεται πως έχουν πραγματοποιήσει επαφές με 75 επενδυτές για την ΑΜΚ της Attica Bank) θα πρέπει, σε συνεργασία με την ΤτΕ και το Υπουργείο Οικονομικών, να εισηγηθούν στο Διοικητικό Συμβούλιο της Attica Bank την πρότασή τους για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Αυτή θα γίνει είτε με ιδιωτικά κεφάλαια, εφόσον υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον από επενδυτή/ές είτε θα καλυφθεί από το ΤΧΣ και τους μετόχους της Attica Bank, ΕΦΚΑ και ΤΜΕΔΕ.

Στις 30 Σεπτεμβρίου πρόκειται να εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στο ΧΑ τα 16.533.102 warrants που αποκτήθηκαν από το Ελληνικό Δημόσιο (ΤΧΣ) και τα 8.776 που αποκτήθηκαν από τρίτους, όπως αυτά προέκυψαν μετά τη διαδικασία του reverse split των μετοχών της που υλοποίησε η Attica Bank. Τα συγκεκριμένα παραστατικά τίτλων θα έχουν μία περίοδο διαπραγμάτευσης 15 ημερών, μετά την οποία θα μετατραπούν σε μετοχές, διαμορφώνοντας και τα ποσοστά των μετόχων της Attica Bank.

Η τελική μετοχική σύνθεση θα διαμορφωθεί μετά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας, πριν ή μετά τις 15 Οκτωβρίου. Σημειώνεται ότι το ποσό της ΑΜΚ, το οποίο αναμένεται να ανέλθει μεταξύ 120 – 240 εκατ. ευρώ, θα κλείσει προς το ανώτερο ποσό του εύρους, εφόσον υπάρξει και στην πράξη ζωηρό ενδιαφέρον από ιδιώτες επενδυτές.

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΗ: Το σχέδιο που θα τη μεταμορφώσει – Επενδύσεις, εξαγορές, νέες δραστηριότητες

Πώς διαμορφώνονται τώρα τα ενοίκια καταστημάτων σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη (γραφήματα)

Οικογένεια Βαλιώτη: Από τις ΗΠΑ στη Λακωνία για επενδύσεις σε τουρισμό και αγροδιατροφή (pics)

ΠΗΓΗ NEWMONEY