ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Attica Bank: Προχωρά σε αποπληρωμή των εγγυήσεων του Ελληνικού Δημοσίου

Η ετήσια εξοικονόμηση για την τράπεζα ανέρχεται σε περίπου €3,5 εκατ. (προμήθεια του Ελληνικού Δημοσίου για την εγγύησή του)

Η Attica Bank ανακοίνωσε ότι από τις 31 Μαρτίου 2021 δεν υπόκειται πλέον στις δεσμεύσεις του προγράμματος «Ενίσχυσης της Ρευστότητας της Οικονομίας για την Αντιμετώπιση των Επιπτώσεων της Διεθνούς Χρηματοπιστωτικής Κρίσης».

Συνεπώς, από τη συγκεκριμένη ημερομηνία η Attica Bank δεν υπόκειται στην υποχρέωση διορισμού εκπροσώπου του Ελληνικού Δημοσίου στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

Η Attica Bank Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρεία ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι, από τις 31 Μαρτίου 2021, παύει να κάνει χρήση των διατάξεων του Ν.3723/2008 περί «Ενίσχυσης της Ρευστότητας της Οικονομίας για την Αντιμετώπιση των Επιπτώσεων της Διεθνούς Χρηματοπιστωτικής Κρίσης» και ταυτόχρονα των εγγυήσεων του Πυλώνα ΙΙ. Συνεπακόλουθα από την άνω ημερομηνία, η Attica Bank δεν υπόκειται πλέον στις δεσμεύσεις του συγκεκριμένου προγράμματος όπως, μεταξύ άλλων, η υποχρέωση διορισμού εκπροσώπου του Ελληνικού Δημοσίου στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας. Η ετήσια εξοικονόμηση για την Τράπεζα ανέρχεται σε €3,5 εκατ. περίπου (προμήθεια του Ελληνικού Δημοσίου για την εγγύηση του).

Η Attica Bank, βασιζόμενη στη συνεχώς αυξανόμενη ρευστότητα των διαθεσίμων της, ως αποτέλεσμα της εμπιστοσύνης των πελατών της, μέσα από την διεύρυνση της καταθετικής της βάσης, αλλά και της επέκτασης της παρουσίας της στη διατραπεζική αγορά, συνεχίζει με συνέπεια την υλοποίηση του τριετούς Επιχειρησιακού Σχεδίου 2021-2023.

Διαβάστε ακόμη

Έρευνα: Γιατί θα είναι «βασιλιάδες» και το 2021 οι «σουπερμαρκετάδες»

Google: Προσέφερε $60.000 σε καθηγητή πανεπιστημίου και εκείνος την απέρριψε – Δείτε γιατί

Reuters: Στην Τουρκία στρέφονται στα κρυπτονομίσματα μετά την κατρακύλα της λίρας

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts