ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

AUKUS: Συνάντηση Μακρόν – Μπάιντεν στη Σύνοδο των G20

«Θα συναντηθούμε κατά τη διάρκεια της G20. Νομίζω ότι είναι η κατάλληλη ευκαιρία για να δούμε πώς μπορούμε να ξαναρχίσουμε το διάλογο… έχει να κάνει με γεγονότα και τι πρέπει να κάνουμε μαζί», δήλωσε ο Μακρόν

Συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν αναμένεται να έχει ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής των G20 στη Ρώμη στο τέλος του μήνα.

Ο Γάλλος πρόεδρος, όπως δήλωσε, ευελπιστεί σε μία «επανέναρξη του διαλόγου», ώστε να προχωρήσουν μπροστά μετά την κρίση σε σχέση με το στρατιωτικό σύμφωνο των ΗΠΑ με την Αυστραλία.

«Θα συναντηθούμε κατά τη διάρκεια της G20. Νομίζω ότι είναι η κατάλληλη ευκαιρία για να δούμε πώς μπορούμε να ξαναρχίσουμε το διάλογο… έχει να κάνει με γεγονότα και τι πρέπει να κάνουμε μαζί», δήλωσε ο Μακρόν κατά την άφιξή του σε ένα δείπνο στο πλαίσιο της άτυπης ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής που διεξάγεται σήμερα στην Σλοβενία.

Η απόφαση της Αυστραλίας να ακυρώσει μια μεγάλη σύμβαση υποβρυχίων με τη Γαλλία και να επιλέξει πλοία σχεδιασμένα από τις ΗΠΑ, στο πλαίσιο της νέας συμμαχίας AUKUS με την Ουάσινγκτον και το Λονδίνο, εξόργισε το Παρίσι.

Διαβάστε περισσότερα

Πληροφορική: Η «κούρσα» του εξαμήνου και οι προοπτικές 5ετίας για τον κλάδο (pics)

Γεράσιμος Καλογηράτος: 1,2 δισ. για την «πράσινη» ανανέωση του στόλου του ομίλου Μαρινάκη

Lucknam Park: Aυτό είναι το καλύτερο ξενοδοχείο στο Ηνωμένο Βασίλειο

ΠΗΓΗ NEWMONEY