ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Baykar: Τα τουρκικά drones ξεπουλάνε – Κλεισμένες παραγγελίες για τρία χρόνια λέει ο CEO

Η τουρκική εταιρεία Baykar Makina Sanayi ve Ticaret AS, η οποία προμηθεύει την Ουκρανία με drones, ανακοίνωσε ότι αυτή τη στιγμή έχει ανεκτέλεστες παραγγελίες για τρία χρόνια. Σύμφωνα με την εταιρεία, έχει την ικανότητα να κατασκευάζει 20 μη επανδρωμένα αεροσκάφη το μήνα.

«Τα drones TB2 και Akinci παράγονται μαζικά, έχουμε ζήτηση και για τα δύο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ιδιωτικής εταιρείας, Χαλούκ Μπαϊρακτάρ, σε συνέντευξή του στο ουκρανικό ίδρυμα Come Back Alive. «Για το Bayraktar TB2, έχουμε εξαγωγικά συμβόλαια με 22 διαφορετικές χώρες», είπε.

Η Baykar, η οποία εργάζεται επίσης πάνω σε ένα μη επανδρωμένο μαχητικό project που ονομάζεται Bayraktar Kizilelma, θέλει να αυξήσει περαιτέρω την παραγωγική της ικανότητα και ελπίζει να το πετύχει με την κατασκευή ενός εργοστασίου στην Ουκρανία.

Υπενθυμίζεται ότι η τουρκική εταιρεία αγόρασε έκταση στην Ουκρανία και κατοχυρώθηκε ως νομικό πρόσωπο, με σκοπό την κατασκευή εργοστασίου παραγωγής μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar.

Ο Μπαϊρακτάρ, ο οποίος είναι ο αδελφός του γαμπρού του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Σελτζούκ Μπαϊρακτάρ, δήλωσε ότι η εταιρεία θέλει να κατασκευάσει drones TB2 και Akinci καθώς και Kizilelma Fighters στην Ουκρανία. Η κατασκευή μιας ερευνητικής μονάδας και ενός προηγμένου κέντρου παραγωγής βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, δήλωσε επίσης, προσθέτοντας: «Βλέπουμε την Ουκρανία ως στρατηγικό μας εταίρο. Θέλουμε επίσης να κάνουμε την Ουκρανία μια παραγωγική βάση».

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η Τουρκία κατάφερε να διατηρήσει καλές σχέσεις τόσο με την Ουκρανία όσο και με τη Ρωσία φέτος. Παρόλο που η Baykar προμηθεύει οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην Ουκρανία, οι εξαγωγές της Τουρκίας στη Ρωσία έφθασαν στο υψηλό οκταετίας των 2,9 δισ. δολαρίων το πρώτο εξάμηνο του 2023.

Διαβάστε ακόμα:

Πώς θα αλλάξει η οικονομία με την απόκτηση επενδυτικής βαθμίδας

Ελευθέριος Χατζόπουλος: Οι νέες επενδύσεις του «βασιλιά» της συσκευασίας (pic)

Gov ERP: Η μεταρρύθμιση που μεταμορφώνει το κράτος

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts