ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

BCA: Ο κλάδος της Φιλοξενίας χρειάζεται κατάλληλα εκπαιδευμένα στελέχη

Το BCA College, βραβευµένο ως «Κολέγιο της Χρονιάς», στον διαγωνισµό Education Leaders Awards, υπήρξε ένας από τους πρώτους εκπαιδευτικούς οργανισµούς που προσέφερε πανεπιστηµιακούς τίτλους σπουδών στη Διοίκηση Ξενοδοχειακών και Τουριστικών Επιχειρήσεων και Οργανισµών στην Ελλάδα.

Το πτυχίο που θα αποκτήσει κάποιος στην Ελλάδα είναι από το University of West London. Είναι ένα αναγνωρισµένο πτυχίο, ισότιµο επαγγελµατικά µε αυτά του ελληνικού πανεπιστηµίου, επιτρέποντάς στους σπουδαστές να σταδιοδροµήσουν τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δηµόσιο τοµέα, αλλά και στον ακαδηµαϊκό χώρο όπου απαιτούνται αυξηµένα ακαδηµαϊκά προσόντα.

Στο BCA, το τμήμα σπουδών Hospitality & Tourism Management, με μισό αιώνα εμπειρίας σε ξενοδοχειακές και τουριστικές σπουδές, βασίζεται σε έναν διαφορετικό τρόπο θεώρησης του κλάδου, κάτι που προϋποθέτει κι έναν διαφορετικό τρόπο εκπαίδευσης. Θεωρώντας τη φιλοξενία στάση ζωής και όχι μόνο επιστήμη, ο απώτερος στόχος καθηγητών και εισηγητών, είναι να μεταδώσουν στους σπουδαστές την αγάπη, τη γνώση και την μακρά εμπειρία τους σε θέσεις ευθύνης, δημιουργώντας νέους επαγγελματίες με όρεξη για δουλειά και διάθεση να εξελίξουν τον κλάδο.

Το BCA College έχει λάβει 1η διάκριση στα Tourism Awards, γεγονός που έδωσε περαιτέρω ώθηση για εκπαιδευτικές καινοτομίες με στόχο τη συνεχή προσφορά νέων εμπειριών στους σπουδαστές του. Για παράδειγμα, με πρακτική άσκηση μέσα στο ίδιο το κολέγιο, στους ειδικούς χώρους προσομοίωσης 5άστερου ξενοδοχείου, οι σπουδαστές έχουν τη μοναδική ευκαιρία να εξασκούν καθημερινά και να τελειοποιούν τις πρακτικές τους δεξιότητες.

Παράλληλα, η δυνατότητα εκμάθησης μιας επιπλέον ξένης γλώσσας, η αποκλειστική συνεργασία με καταξιωμένα ξενοδοχεία, η επί πληρωμή εργασία σε κανονικές ξενοδοχειακές μονάδες υψηλών προδιαγραφών (5 αστέρων), οι ευκαιρίες συμμετοχής σε παρουσιάσεις καταξιωμένων ομιλητών του χώρου, η αποκλειστική συνεργασία με τις φημισμένες Ελβετικές σχολές, Les Roches και Glion, τα ειδικά οργανωμένα σεμινάρια, οι συμμετοχές σε εκθέσεις και συναντήσεις, δημιουργούν ένα πλούσιο πρόγραμμα σπουδών που συνδυάζει την πολύ υψηλή ποιότητα γνώσεων με την πρακτική άσκηση, δημιουργώντας τους επαγγελματίες του αύριο, σήμερα.

ΠΗΓΗ money-tourism.gr