ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Berlinale : Μπροστά σε κοινό από τις 9 έως τις 20 Ιουνίου η φετινή εκδήλωση

H Berlinale θα πραγματοποιηθεί μπροστά σε κοινό από τις 9 έως τις 20 Ιουνίου ως «ειδική καλοκαιρινή εκδήλωση».

«Με την «ειδική καλοκαιρινή εκδήλωση», θέλουμε να δημιουργήσουμε την επιθυμητή ατμόσφαιρα του φεστιβάλ για το κοινό. Ταινίες από όλες τις θεματικές ενότητες της Berlinale θα προβληθούν σε περίπου δέκα χώρους στο Βερολίνο. Στο πλαίσιο της θερινής εκδήλωσης, θα πραγματοποιηθεί επίσης και η τελετή απονομής βραβείων της 71ης Berlinale», δήλωσε σήμερα η διευθύντρια της Berlinale Μαριέτε Ρίσενμπεεκ.

Η επιλογή των ταινιών

Λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, η φετινή Berlinale δεν μπορεί να διοργανωθεί με τη συνήθη μορφή της φέτος. Η επιλογή των ταινιών θα ανακοινωθεί μεταξύ 8ης και 11ης Φεβρουαρίου από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του φεστιβάλ Κάρλο Τσατριάν. Στις αρχές Μαρτίου, οι ταινίες θα προβληθούν σε εκδήλωση αποκλειστικά για τα μέλη της κινηματογραφικής βιομηχανίας. Σε αυτό το λεγόμενο «Industry Event» θα οριστούν και οι νικητές της φετινής Berlinale

 Η κριτική επιτροπή

Η κριτική επιτροπή αποτελείται από έξι σκηνοθέτες των οποίων οι ταινίες βραβεύτηκαν με τη Χρυσή Άρκτο μεταξύ 2006 και 2020: ο Ιρανός Μοχάμεντ Ρασούλοφ,  ο Ισραηλινός Ναντάβ Λαπίντ, η Αντίνε Πιντίλιε  από τη Ρουμανία, η Ίλντικο Ενιέντι από την Ουγγαρία, ο Τζιανφράνκο Ρόσι από την Ιταλία και η Γιασμίλα Ζμπάνιτς από τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

Ισχυρό μήνυμα ελπίδας

Ο Τσατριάν δήλωσε ενθουσιασμένος με την κριτική επιτροπή που θα αποφασίσει και θα ανακοινώσει τους νικητές. «Οι σκηνοθέτες αποδέχτηκαν με ενθουσιασμό την πρόσκληση για την συμμετοχή τους στη κριτική επιτροπή της φετινής Berlinale. Ειδικά σε δύσκολες εποχές όπως αυτή του κορονοϊού, είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό και ισχυρό μήνυμα ελπίδας το γεγονός ότι οι νικητές των προηγούμενων Berlinale συναντώνται για να παρακολουθήσουν ταινίες και με αυτόν τον τρόπο να υποστηρίξουν συναδέλφους», δήλωσε  ο Τσατριάν.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

ΠΗΓΗ in.gr

Related Posts