ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Bild: Έντονη κριτική στην Κριστίν Λαγκάρντ – Η «κ. Πληθωρισμός» αδιαφορεί για τους πολίτες

Δριμύτατη κριτική στο πρόσωπο της Κριστίν Λαγκάρντ άσκησε η γερμανική εφημερίδα Bild, κατηγορώντας την πρόεδρο της ΕΚΤ ότι καταστρέφει το εισόδημα και τις οικονομίες των απλών πολιτών με το να ανέχεται την αύξηση στον πληθωρισμό.

Μάλιστα, η γερμανική εφημερίδα αναφέρει ότι η Κριστίν Λαγκάρντ είναι η «κ. Πληθωρισμός», κατηγορώντας την ότι είναι μία εισοδηματίας που «της αρέσει να ντύνεται πολυτελώς (μεταξύ άλλων με Chanel), βγάζει 40.000 ευρώ τον μήνα και δεν ενδιαφέρεται για τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι απλοί πολίτες».

Όπως σχολιάζει το Reuters, το άρθρο της Bild θυμίζει την επίθεση που είχε εξαπολύσει η εφημερίδα το 2019 στον προκάτοχο της Κριστίν Λαγκάρντ, Μάριο Ντράγκι.

Κάτι τέτοιο πιθανόν σηματοδοτεί μια νέα εχθρική διάθεση προς την ΕΚΤ εκ μέρους της κοινής γνώμης της Γερμανίας, η οποία εδώ και περίπου μία δεκαετία αντιμετωπίζει την πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας επικριτικά.

Σε συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό Spiegel, που επίσης δημοσιεύεται σήμερα, η Κριστίν Λαγκάρντ είπε ότι αντιλαμβάνεται τα οικονομικά προβλήματα των πολιτών στη Γερμανία, καθώς και η ίδια έχει παρατηρήσει τις αυξήσεις που έχουν γίνει σε πολλά προϊόντα.

«Κάνω η ίδια τα ψώνια μου και προσέχω πώς εξελίσσονται οι τιμές», είπε η Κριστίν Λαγκάρντ στο Spiegel. «Βλέπω ότι κάποια προϊόντα που χρησιμοποιούμε καθημερινά, όπως το γιαούρτι, το ψωμί και το βούτυρο, γίνονται πιο ακριβά».

Το επιθετικό άρθρο της Bild δημοσιεύεται σήμερα, μία εβδομάδα μετά την παραίτηση του προέδρου της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας, Γενς Βάιντμαν, ο οποίος επέκρινε την πολιτική της ΕΚΤ και πρόσφατα προειδοποίησε για τους κινδύνους που κρύβει ο πληθωρισμός.

Διαβάστε ακόμη

Συγχωνεύσεις εταιρειών ή spin-off αποσχίσεις; Το debate των Ελλήνων εφοπλιστών στη Wall Street

G20: Ιστορική συμφωνία για τον ελάχιστο εταιρικό φόρο

Επίδομα παιδιού: Πότε καταβάλλεται η πέμπτη δόση – Αυξήθηκαν οι δικαιούχοι

 

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts