ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Bitcoin: Μεγάλη πτώση σε ένα 24ωρο λόγω Κίνας

Bitcoin: Μεγάλη πτώση σε ένα 24ωρο λόγω Κίνας

Bitcoin: Μεγάλη πτώση σε ένα 24ωρο λόγω Κίνας

Οι φόβοι εμφάνισης μίας χρηματοπιστωτικής κρίσης στην Κίνα συμπαρασύρουν την αξία του Bitcoin και άλλων κρυπτονομισμάτων. Η πτώση μέσα σε ένα 24ωρο υπολογίζεται τουλάχιστον στο 10%.

Ένας από τους παράγοντες της πτώσης του Bitcoin και των κρυπτονομισμάτων είναι οι ρυθμίσεις που έχουν επιβάλλει οι κινεζικές αρχές για το mining του Bitcoin και των άλλων κρυπτονομισμάτων. Ο σημαντικότερος λόγος, όμως, που έχει οδηγήσει στην πρόσφατη πτώση είναι το ενδεχόμενο εμφάνισης χρηματοπιστωτικής κρίσης στην Κίνα, στοιχείο που θα εμπλέξει και τις κινεζικές τράπεζες.

Το Bitcoin εμφάνισε σημαντική πτώση μέσα σε μία μόλις ημέρα, σε ποσοστό που ξεπέρασε το 10%, με την τιμή του ενός Bitcoin να αγγίζει τα 40.000 δολάρια. Αυτό το ποσό αποτελεί ένα “ψυχολογικό” όριο για το Bitcoin, το οποίο είχε καταφέρει να φτάσει στα 64.863 δολάρια στις 14 Απριλίου.

Πτωτική είναι και η πορεία των υπόλοιπων κρυπτονομισμάτων, όπως είναι το Ether, αλλά και το Dogecoin. Πολλοί είναι εκείνοι που έσπευσαν να σχολιάσουν το πόσο επίπλαστη είναι η οικονομική πορεία των κρυπτονομισμάτων, με την αφορμή της νέας πτώσης του Bitcoin. Εμείς θα σχολιάσουμε απλώς ότι τα πάντα στην οικονομία είναι αλληλένδετα…

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

ΠΗΓΗ TECHBLOG

Related Posts