ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Bitcoin: Πέφτει σε ιστορικό χαμηλό των τελευταίων 6 μηνών

Bitcoin, Bitcoin: Πέφτει σε ιστορικό χαμηλό των τελευταίων 6 μηνών

Bitcoin, Bitcoin: Πέφτει σε ιστορικό χαμηλό των τελευταίων 6 μηνών

Οι εξελίξεις περί απαγόρευσης των κρυπτονομισμάτων στη Ρωσία οδηγούν την αξία του Bitcoin σε πτωτική πορεία. Η αξία του Bitcoin έφτασε σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ σύμφωνα με τις επιδόσεις του τελευταίου εξαμήνου.

Πτωτική πορεία δεν σημείωσε μόνο το Bitcoin, αλλά και όλα τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα, εξαιτίας της κίνησης πολλών επενδυτών να πουλήσουν μετοχές σε εταιρείες υψηλής τεχνολογίας, αλλά και εξαιτίας του γεγονότος ότι η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι επιδιώκει να επιβάλλει καθεστώς απαγόρευσης στην αγοραπωλησία και την άντληση κρυπτονομισμάτων.

Ο συνδυασμός των οικονομικών εξελίξεων αυτών φαίνεται και στην πορεία του Bitcoin, το οποίο σημείωσε πτώση της τάξης του 4.3%, φθάνοντας πλέον σε αξία 35.127 δολαρίων. Αυτή είναι η χαμηλότερη τιμή για το Bitcoin από τον Ιούλιο του 2021. Βέβαια, οι αυξομειώσεις στην πορεία του Bitcoin δεν είναι κάτι σπάνιο.

Η Ρωσία δεν φαίνεται να είναι φιλικά διακείμενη απέναντι στα κρυπτονομίσματα και οι τελευταίες εξελίξεις το αποδεικνύουν αυτό, ενώ πολλά από τα οικονομικά συστήματα σε Ευρώπη και Αμερική, επιχειρούν παρεμβάσεις σε επιτόκια και άλλα μεγέθη προκειμένου να καταπολεμήσουν φαινόμενα πληθωρισμού. Σε αυτό το πλαίσιο, επηρεάζεται έντονα και η πορεία του Bitcoin.

Μεγαλωμένος στην Πάτρα, ο Τάσος Παπανικολάου λατρεύει τα smartphones και οποιοδήποτε gadget μπορεί να κάνει την ζωή του πιο εύκολη και ευχάριστη. Σπουδάζει ηλεκτρολόγος – μηχανικός και συνεργάζεται με εταιρείες Stem στην Ισπανία.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

ΠΗΓΗ TECHBLOG

Related Posts