ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Blue Origin: Έχασε την αγωγή κατά της NASA για το συμβόλαιο προσελήνωσης $2,9 δισ.

Η NASA αναφέρει ότι η συνεργασία με τη SpaceX θα συνεχιστεί το συντομότερο δυνατό

Απορρίφθηκε σήμερα (04.11.2021) από το Δικαστήριο Ομοσπονδιακών Αξιώσεων η αγωγή της Blue Origin κατά της NASA για τη σύμβαση προσελήνωσης ύψους 2,9 δισ. δολαρίων που ανατέθηκε στη SpaceX του Έλον Μασκ.

Όπως αναφέρει το CNBC, μετά από δικαστική μάχη μηνών ο ομοσπονδιακός δικαστής Ρίτσαρντ Χέρτλινγκ έβαλε τέλος στη διαμάχη ανάμεσα στην εταιρεία του Τζεφ Μπέζος και τη NASA, αποφασίζοντας υπέρ της τελευταίας.

Σε σχετική ανακοίνωσή της, η NASA αναφέρει ότι η συνεργασία με τη SpaceX θα συνεχιστεί το συντομότερο δυνατό.

«Θα υπάρξουν επικείμενες ευκαιρίες, ώστε οι εταιρείες να συνεργαστούν με τη NASA στην καθιέρωση της ανθρώπινης παρουσίας στη Σελήνη μακροπρόθεσμα, υπό το πρόγραμμα “Άρτεμις”», αναφέρει η ανακοίνωση.

Εκπρόσωπος της Blue Origin δήλωσε στο CNBC ότι η αγωγή της εταιρείας «ανέδειξε τα σημαντικά ζητήματα ασφαλείας του συστήματος προσελήνωσης, τα οποία ούτως ή άλλως πρέπει να αντιμετωπιστούν».

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Τζεφ Μπέζος δήλωσε ότι η απόφαση του δικαστηρίου δεν ήταν εκείνη που ήθελαν στη Blue Origin, ωστόσο σημείωσε ότι θα γίνει σεβαστή, υπονοώντας ότι δεν θα ασκήσει έφεση.

Η SpaceX δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα του CNBC για σχολιασμό, αλλά ο Έλον Μασκ έδειξε την αντίδρασή του ανεβάζοντας στο Twitter μια σκηνή από την ταινία «Dread».

Διαβάστε ακόμη

Πρόβλεψη για ανάπτυξη 6,1% – 6,3% το 2021 και από την Κομισιόν

Χαλυβουργία Ελλάδος: «Kλείδωσε» το σχέδιο εξυγίανσης – Καταλύτης το HIG

Moderna: Τα οικονομικά αποτελέσματά της κόστισαν $28 δισ. στην αγορά

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts