ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

BofA: H αγορά είναι έτοιμη για ράλι 25% το επόμενο 12μηνο – Οι 6 επενδυτικές προτάσεις (γράφημα)

To ράλι του S&P 500 έχει καταγράψει επιβράδυνση από τον Αύγουστο. Πάραυτα, οι μετοχές παραμένουν σε σχετικά αυξημένα επίπεδα.

«Δεν μπορούμε να είμαστε bullish όσον αφορά την αξιολόγηση των εταιρειών αφού σε 19 εκ των 20 μετρήσεών μας οι μετοχές θεωρούνται πως κυμαίνονται σε υπερβολικά υψηλά επίπεδα», τόνισε η αναλυτής της BofA, Τζιλ Κάρεϊ Χολ.

Αν και η αξιολόγηση των εταιρειών παίζει ρόλο σε μακροπρόθεσμο επίπεδο, το επενδυτικό συναίσθημα επηρεάζει τις μετοχές πολύ περισσότερο σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο. Παρά τη «στροφή» του συναισθήματος αυτού σε απαισιόδοξο (bearish) αυτή τη στιγμή, η Κάρεϊ Χολ υπογράμμισε πως γι αυτόν ακριβώς το λόγο οι μετοχές ενδέχεται να καταγράψουν περαιτέρω δραματική αύξηση το ερχόμενο έτος.

Οι σταθμισμένες βάσει της κεφαλαιοποίησης αξιολογήσεις μπορεί να μην είναι φτηνές, αλλά οι αντίστοιχες βάσει του equal-weighted index οι οποίες δε λαμβάνουν υπόψη την αξιολόγηση αυτή είναι αρκετά καλές εάν δε συμπεριληφθούν στη λίστα οι λεγόμενες και «Magnificent 7» οι οποίες έχουν καταγράψει υπεραποδόσεις φέτος.

Η Κάρεϊ Χολ σημείωσε πως «βάσει του ισοσταθμισμένου S&P 500, οι δείκτες PE κυμαίνονται σε ιστορικά μέσα επίπεδα».

Ο λόγος για την κατάσταση αυτή είναι η απαισιοδοξία των επενδυτών σε ό,τι αφορά τις εκτιμήσεις για μακροπρόθεσμη ανάπτυξη (LTG / Long-Term Growth). Σύμφωνα με το Business Insider, οι αναλυτές εκτιμούν πως το LTG έχει καταγράψει απότομη μείωση από το 2022 και βρίσκεται κοντά στο ρεκόρ-χαμηλό του Μαρτίου του 2020. Παρ’ όλα αυτά το χαμηλό LTG αποτελεί πολλές φορές προάγγελο ανόδου των αγορών, με την Κάρεϊ Χολ να εκτιμά πως «το σημερινό LTG προδιαθέτει για αποδόσεις άνω του 25% το επόμενο 12μηνο στον S&P 500».

Επενδυτικές προτάσεις

Εάν, κατ’ αυτόν τον τρόπο η αγορά καταφέρει να καταγράψει ένα ράλι 25% σε ένα έτος, οι επενδυτές θα πρέπει να τοποθετηθούν σωστά.

Η Κάρεϊ Χολ ανέφερε πως οι εκτιμήσεις LTG είναι αρκετά υψηλές στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, κάτι το οποίο αποτελεί έκπληξη δεδομένων των συνηθισμένων επιπτώσεων της αύξησης των επιτοκίων στον κλάδο.

Από την άλλη το LTG του τομέα της ενέργειας είναι αρκετά χαμηλό, εάν κανείς αναλογιστεί πως τα κέρδη έχουν καταγράψει αύξηση της τάξης του 40% τα τελευταία τρία χρόνια.

Η Κάρεϊ Χολ και η ομάδα της «βλέπουν» ευκαιρίες σε έξι διαφορετικούς τομείς. Αυτοί είναι οι κλάδοι των διαδραστικών υπηρεσιών και των media, των οικιακών ηλεκτρονικών συσκευών, των αεροπορικών, του κλάδου των υπηρεσιών και εξοπλισμού ενέργειας και του τομέα των ασφαλίσεων. 

Διαβάστε ακόμη 

Έρχεται πλέγμα μέτρων για την προστασία της στεγαστικής πίστης

Πετρέλαιο θέρμανσης: Οι πρατηριούχοι ζητούν επιδότηση της τιμής στην αντλία (vids)

Market Pass 2023: Πότε θα γίνουν οι επόμενες πληρωμές – Ποιοι δικαιούχοι δεν θα πάρουν τα χρήματα (vid)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts