ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Brandy Sour: Το «εθνικό» κοκτέιλ της Κύπρου και η ιδιαίτερη ιστορία του

Η ιστορία του δημοφιλέστερου κοκτέιλ του νησιού, με κονιάκ, λεμονάδα και σταγόνες αγκοστούρα

Αν βρεθείτε για τις καλοκαιρινές σας διακοπές στην Κύπρο, δοκιμάστε στην έξοδό σας το εθνικό κοκτέιλ του νησιού.

Το Brandy Sour, κονιάκ, λεμονάδα, σταγόνες αγκοστούρα, με ιστορία που φτάνει στη δεκαετία του ’40 και τον βασιλιά Φαρούκ της Αιγύπτου.

Οι fans του Brandy Sour λένε πως το κοκτέιλ είναι ιδανικό για το τέλος μιας κουραστικής μέρας δίπλα στη θάλασσα ή μετά από πεζοπορία μέσα στα πλούσια δάση του νησιού με τα οργανωμένα μονοπάτια.

Για την ιστορία, το αγαπημένο κοκτέιλ της Κύπρου δεν «γεννήθηκε» σε κάποια δημοφιλή παραλία, αλλά σε υψόμετρο 1.200 μ. στην «καρδιά» του φημισμένου δάσους των Πλατρών στις νότιες πλαγιές της οροσειράς του Τροόδους.

Ήταν η εποχή που οι Πλάτρες μεσουρανούσαν ως κορυφαίο κοσμοπολίτικο ορεινό θέρετρο με κορωνίδα των ξενοδοχείων το θρυλικό Forest Park, το πρώτο ξενοδοχείο διεθνών προδιαγραφών που λειτούργησε στο νησί και φέτος συμπληρώνει 85 χρόνια λειτουργίας.

«Πνιγμένο» στα πεύκα του πυκνού δάσους, στο δυτικό άκρο των Πλατρών, το Forest Park αποτελεί έως σήμερα χαρακτηριστικό δείγμα αρχιτεκτονικού Μοντερνισμού της δεκαετίας του 1930, εντυπωσιάζοντας με τις ημικυλινδρικές απολήξεις του.

Ανάμεσα σε αυτούς που απόλαυσαν τα δωμάτια και τις ανέσεις του, ήταν ο μεγάλος νομπελίστας ποιητής μας Γιώργος Σεφέρης, που στο μπαλκόνι του κυκλικού δωμάτιου του δεύτερου ορόφου εμπνεύστηκε την «Ελένη» και τον στίχο: «Τα αηδόνια δεν θα σε αφήνουνε να κοιμηθείς στις Πλάτρες», η πριγκίπισσα Μαίρη -θεία της βασίλισσας Ελισάβετ- η συγγραφέας Δάφνη Ντι Μωριέ -εδώ εμπνεύστηκε και έγραψε την «Ρεβέκκα» που μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη από τον Άλφρεντ Χίτσκοκ- αλλά και ο τελευταίος βασιλιάς της Αιγύπτου Φαρούκ.

Διαβάστε τη συνέχεια στο travel.gr

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts